Избор је наш: Асанж је заслужио ореол својеврсног данашњег свеца

„НИКО НИЈЕ ТОЛИКО МАЛИ ДА НЕ МОЖЕ ПОМОЋИ СВЈЕТСКОМ ПОКРЕТУ ДОБРА“

         ПОКРЕТ Избор је наш је поводом хапшења Џулијана Асанжа, оснивача „Викиликса“,  организовао акцију коју је назвао „Добри човјече Свијета, свети Асанж те буди“ и том приликом на неким мјестима у Бања Луци поставио плакате са ликом оснивача „Викиликса“и ореолом на глави, са текстом: „Данашњи светац за слободу и истину“.

         У времену када свјетски моћници истину замјењују лажима или је скривају силом и пријетњом и тако не дозвољавају да истину о њиховим злим дјелима сазна човјечанство, јавља се Џулијан Асанж.

         Он објављивањем истине, између осталог и о злодјелу САД у ратовима у Ираку и Авганистану, показује да не пристаје на лаж, на неморал и на непружање отпора оном који чини злочин, ма ко год био.

         Таквим својим дјелом, без обзира како ће завршити на земаљском, често неправедном суду, Џулијан Асанж је заслужио ореол својеврсног данашњег свеца за слободу и истину. А дао је примјер и подстрек добрим људима свијета да се пробуде и устану против лажи и неправде коју чине политичари и они који стоје иза њих, а заражени су духом зла.

         Нико није толико мали да не може никако помоћи свјетском покрету добра, чији је један од првих учесника Џулијан Асанж.

         И нико није толико велик да тај покрет добра заустави.

         (Дане Чанковић, предсједник СНП Избор је наш)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари