НАТО-генерал Бјађо ди Грација: Ми смо ’99 на Србији вежбали авијацију алијансе

ТВРДИ ДА ЈЕ ТО БИО „ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ РАТ“ И СТАВЉАЊЕ ДО ЗНАЊА РУСИЈИ КО ЈЕ ПОБЕДНИК ХЛАДНОГ РАТА

* Открио да у почетку није веровао у српско објашњење Рачка, али да је после неколико дана срео једног колегу, италијанског официра на дужности посматрача ОЕБС-а, који му је рекао: „Бјађо, ово није као што приказују на телевизији“. Такође: да је тај Италијан први стигао на место догађаја и није затекао призоре које су потом пренели медији. Оценио је да су косовски Албанци били срећни када се догодио Рачак и да би га, да се није десио, „свакако у погодном тренутку измислили“

_____________________________________________________________________

         БОМБАРДОВАЊЕ Савезне Републике Југославије било је експериментални рат НАТО-а, признао је пензионисани италијански генерал НАТО и војни дипломата Бјађо ди Грација, који је направио паралелу између тог бомбардовања и бацања атомске бомбе на Нагасаки.

         - То је био експериментални рат који је НАТО-у послужио да, између осталог, тренира своју авијацију у нападу где је била неупоредива диспропорација између онога који напада и онога који се брани - каже Ди Грација.

         Он је ово рекао у интервјуу за данашњу Политику, који је дао када је прошле недеље боравио у Србији поводом објављивања његове књиге „Зашто је НАТО бомбардовао Србију“ у коју је преточио своја искуства из службовања.

         Коментаришући паралелу коју изводи између бомбардовања СРЈ и атомске бомбе у Нагасакију, Ди Грација каже да „ако се атомска бомба бачена на Хирошиму делимично може схватити као војна акција, она наредна, бачена на Нагасаки, у тренутку кад Јапан већ прихвата капитулацију, означила је почетак Хладног рата и била својеврсна порука САД Совјетском Савезу“.

         - А бомбардовањем Србије, Русији је послата порука ко је победник у Хладном рату. И ништа од тога није кривица Србије, која је урадила све што је могла, јер су међународне околности биле такве да је Русија била слаба - нагласио је он.

         На констатацију да бомбардовање кинеске амбасаде тумачи као тадашње упозорење Запада Кини, Ди Грација наглашава да је то његов лични закључак, баш као што је, како је рекао, целокупно бомбардовање СРЈ било упозорење ослабљеној Русији. Сада, како каже, ситуација је битно другачија.

         - Зашто у овом моменту нико не размишља о бомбардовању Северне Кореје? Због нуклеарног оружја, али и чињенице да иза ње стоји Кина, која је у међувремену ојачала. Такође, и Русија је повратила епитет суперсиле, а оно што је урадила с Грузијом, Молдавијом и поготово Кримом, слично је ономе што је НАТО урадио с Косовом. Због тога је Косово 1999. било јединствен примјер који се неће поновити - сматра Ди Грација.

         Он се осврнуо и на сумње које је исказивао у званичне интерпретације случајева Маркале и Рачак наводећи да у почетку није веровао у српско објашњење Рачка. - Тек када сам после неколико дана срео једног колегу, италијанског официра на дужности посматрача ОЕБС-а, рекао ми је: „Бјађо, ово није као што приказују на телевизији. Обавестио сам о томе и шефа мисије (Вилијама Вокера). Он је први стигао на место догађаја и није затекао призоре које су потом пренели медији. Али, пошто је послао извештај шефу мисије, ништа се није догодило - испричао је он.

         Уверен је да су косовски Албанци били срећни када се догодио Рачак и да би га, да се није десио, „свакако у погодном тренутку измислили“.

         Сличну сумњу исказао је и када је реч о случају Макрале наводећи да је његов извештај Команди Мисије ЕЦММ доживео сличну судбину као допис његовог италијанског колеге о Рачку.

         - Послао сам га после истраге коју сам спровео након бомбардовања Маркала, сумњајући да би Срби гађали пијацу на неколико корака од православне цркве. Нису били заинтересовани, и опет се ништа није десило - рекао је Ди Грација.

 


Слични садржаји

Коментари

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 20:41 18.06.2017.

  • +1
Voting is closed.

Nadajmo se ,da ce vam to sve Gospod Vratiti istom merom.
Vi zapadnjaci ste zlo bez presedana.

Gospodar Zarin's picture
Gospodar Zarin 21:41 18.06.2017.

  • +46
Voting is closed.

A sta je uopste "priznao", osim recenog u naslovu!? Bas nista, samo pere ruke i to je sve...

Gospodar Zarin's picture
Gospodar Zarin 22:03 18.06.2017.

  • +47
Voting is closed.

Znamo svi kako Jenkiji proizvode incidente. Upravo su u Siriji oborili Su-22 koji je podrzavao ofanzivu Tigrova pod izgovorom da je gadjao Kurde/SDF.
Klasicna laz, bombardovao je polozaje terorista Kalifata.
Poenta je da Tigrovi "prebrzo" napreduju, usli su u Jadin i prakticno odsekli Resafu, mogu da nastave ofanzivu juzno od Rake i preuzmu i naftna polja na svojoj strani Eufrata pa su Jenkiji pobesneli.
Plus sto ce ovim dodatno da zaostre odnose sirijske vlade i Kurda, sto im je u interesu.

Gospodar Zarin's picture
Gospodar Zarin 23:32 18.06.2017.

  • +47
Voting is closed.

Jenkiji su objavili saopstenje u kome sa pominje neka nova "dekonfliktna zona" oko Rake!? Znaci svaki put kada im nesto nije po volji oni proglase izmisljenu "dekonfliktnu zonu", katastrofa... prodaju ulicarske fazone, dno dna!
Sada je RuAF preuzeo "pokrivanje" ofanzive Tigrova koja se nastavlja. Jenkiji mogu samo da ga puse...
A inace je potpuno lud dan, SAA&IRGC izvela spektakularnu akciju kod T2!
- Deo mog komentara od pre neki dan: "Istovremeno, da ponovim jer je vazno, otvorena je i mogucnost za napredovanje prema Irackoj granici sve do Bukamala. Put od T3 vodi do T2, a moguce je da istovremeno krene i paralelna ofanziva juznim pravcem uz granicu sa Irakom i da se tako uz granicu preuzme cela pustinja do Eufrata. Ustvari, to ocekujem. Tako bi se vrsio pritisak na dve tacke: DeZ i Bukamal, odnosno Al Kaim sa iracke strane, sto bi bilo logicno i pametno, a sto se mene tice ocekujem upravo takav scenario ako se sinhronizuju."
Upravo nesto tako se i izgleda dogodilo - PMU je usao u Siriju i zajedno sa SAA&saveznicima krenuo kroz pustinju do T2. Jos uvek nije sve najjasnije, iskristalisace se do sutra.
A IRGC je novom varijantom Fatah raketa (verovatno Zolfagar) iz Irana gadjao Crni islam u Siriji, u Majadinu, novoj prestonici, kao odmazdu za nedavni napad u Teheranu.
Ovo je i simbolicna poruka za KSA/Jenkije...

Slobodanka's picture
Slobodanka 09:24 19.06.2017.

  • +14
Voting is closed.

To je njegov vidjenje da je bombardovanje SR Jugoslavije bila poruka Rusiji - ko je pobednik u hladnom ratu. Medjutim ovo mišljenje nije iskreno i nije tačno i ko zna sa kojom namerom je dato. Čuvajmo se slatkorečivih ljudi jer takvi odlično podvaljuju.
Zatim on lično možda i ne sme sve da kaže...

Varšavski pakt je napravljen kao odgovor na ranije formiran NATO (1949.godine), a napravljen je kasnije 1955 godine. SFRJ nikad nije bila u tom paktu, nego u pokretu nesvrstanih zemalja koje nisu pripadale ni jednom bloku. Čak smo zbog toga imali posebnu ulogu i povlastice na Zapadu. Mnogi istoričari smatraju da je Tito u zamenu za nepovratne ili veoma povoljne kredite dobio zadatak da te zemlje trećeg sveta koje su se ranije oslobodile u procesu antikolonijalizma odvoji da ne bi po zdravoj logici otisle u naručje SSSR-a.

NATO je tu situaciju kada je SSSR na kolenima i da su oni tada bili najjača i vodeća vojna, ali i ekonomska sila jednostavno iskoristio da se krene u NOVA OSVAJANJA KOLONIJA. Tako su mete postale ranije od kolonijalizma oslobodjene države, a to su uglavnom zemlje pokreta nesvrstanih medju kojima je bila i Jugoslavija.
Navešću još neke punopravne članice poketa nesvrstanih: Avganistan, Irak, Sirija, Palestina, Libija. Zatim Iran, Egipat, Pakistan, Venecuela, itd. Da li nam ova imena država nešto veoma važno govore???

Interesantno bi bilo uporediti spisak svih nesvrstanih zemalja sa svim ratovima u poslednjih tridesetak godina, sa pokušajima obojenih revolucijama i sa drugim režiranim krizama i sa spiskom "preko noći" demo(n)kratizovanih zemalja.

Meta 1999.godine je bila SR Jugoslavija. Ali ne možemo zaboraviti da je meta NATO-a već ranije u bila i Republika Srpska kao deo BIH i kao deo bivše SFRJ. Takodje ne možemo zaboraviti da je obuku i pripremanje hrvatskih vojnih snaga kao i dovodjenje raznih belosvetskih pasa rata pre operacije Oluja e izvršio NATO... A tek šta reći o mudžahedinima u BIH.

Bivše bratske Republike Slovenija i Hrvatska su prefrigano zaštitile sebe tako što su se žurile sa svojim separatizmom, ali su nam istovremeno onako bratski zadale dvostruki udarac zbog samog načina odvajanja u vojnim sukobima. To je prva počela na veliko iznenadjenje i zaprepašćenje Slovenija. Jednom ćemo saznati i ko je njih podgovorio da krenu tako. Udarac je bio zbog napada na našu zajedničku mladu vojsku zatim zbog maltretiranja, likvidacije i proterivanja srpskog stanovništva.
Drugi važniji udarac je da su uz pomoć NATO-a zadale nam isti onaj podmukli udarac slično kao i počev od 1914.godine kad su ostrašćeno ratovali protiv Srbije za Austrougarsku.

Što se tiče samog NATO-a eksperiment je najviše bio to da su vojnu intervenciju protiv SRJ izveli bez odobrenja SB UN. Treba staviti na spisak da li je NATO još nekog napao bez takvog odobrenja pa izaanilizirati, a u ovom momentu se ne sećam, dosta mi je da se setim nas. To bi bio pravilan put za istraživanje istine.

Темистоген Сиракужанин's picture
Темистоген Сира... 22:49 18.06.2017.

  • +9
Voting is closed.

Мало о највећој Америчкој страној војној бази после Вијетнама:
"Tajna baze Bondstil... Sta se krije iza Bondstila ?" (14 мин.)
od Marka Milačića
http://www.youtube.com/watch?v=vYKQP01t5NA
"Naš rat protiv Srbije 1999. godine, naša dva rata protiv Iraka, i naš rat protiv Talibana i Al-kaide u Avganistanu dozvolili su nam da proširimo imperiju baza u inostranstvu na širok - južni evroazijski region koji se prostire od Balkana na zapadu do kineske granice na istoku". (Čalmers Džonson)
ПС: Базy Бондстил (поред других ствари) планирају да користе и за контролу евентуалних нафтовода у овом делу Европе!

Slobodanka's picture
Slobodanka 09:15 19.06.2017.

  • +7
Voting is closed.

Sve što je preterano uglavnom nije dobro, pa i kad se sama demokratija preterano nudi pitanje je šta je to zapravo. U tom smislu evo još jedan dokaz zašto ne treba olako verovati Zapadu.

Pogledajte pažljivo ovaj govor o demokratiji i slobodnim medijima od A. Hitlera iz 1940. godine. U tom govoru čak je i Hitler bio iskreniji od ovih današnjih vodja. Kako on vidi medije i oblikovanje javnog mnjenja i zatim političke stranke, itd. u V. Britaniji i Francuskoj. Vredi uporediti sa današnjim demo(N)kratskim razvijenim svetom. Sličnosti su velike, a demo(n)kratski svet se u suštini za ovih 76 godina nije promenio. S obzirom od kakvog svetski poznatog negativca je ovaj govor - mnogima će ovi biti za nevericu. Ipak...

Adolf Hitler - O demokratiji i slobodnim medijima (srpski prevod)
https://www.youtube.com/watch?v=KqX-Hx1mD-Y

Темистоген Сиракужанин's picture
Темистоген Сира... 23:16 18.06.2017.

  • +8
Voting is closed.

Немачкој су западне силе након Првог светског рата (путем Версајског уговора), економски гулиле кожу с леђа на име "ратне одштете". Такозване победнице Другог светског рата су испрале мозак свом становништву како су се они кобајаги борили на страни правде! Јапан је 40-тих година напао ФРАНЦУСКУ ИНДОКИНУ у југоисточној Азији!!!
http://youtu.be/TdBSwhms7O4?t=134
(WW2 from Space HD | Full Documentary)
А све је поред осталог (по мом мишљењу) организовано зато да Долар (са Америчким Масонима на челу) коначно преузме трон од Бритаске Фунте чиме се преузима и власт над светом.

Slobodanka's picture
Slobodanka 10:14 19.06.2017.

  • +9
Voting is closed.

U jednoj domaćoj televizijskoj emisiji na temu zašto je stanje u Srbiji loše i ko je sve za to kriv bilo je dato i prostodušno mišljenje jedne obične srpske domaćice - bake. Ona je jednostavno rekla otprilike: "Zar ne vidite? Ne valja otkako su nam došle te stranke." Mnogi su se na to nasmejali kao na neprilagodjenost i neznanje starije osobe, ali ona je dobro ocenila suštinu. Možda se nije najtačnije izrazila ali to je to. Ceo sistem demokratije ako se uključi i uloga moćnih vladara iz senke i medija, zatim stranog mešanja - sve to je znalački smišljeno zlo sa ciljem osvajanja, a ne sa ciljem oslobadjanja. Neke ranije osudjene grupe i pojedinci se naknadno posthumno oslobode itd., ali glavno je da se "demokratizovana" zemlja uvede u ropsvo.

Додај коментар