Филм „Краљ Петар Први” у Сава Центру, Комбанк дворани и биоскопу Синеплекс Ушће

РЕЖИРАО ГА ПЕТАР РИСТОВСКИ, У ГЛАВНОЈ УЛОЗИ – ЛАЗАР РИСТОВСКИ, КОШТАО ДВА МИЛИОНА ЕВРА

* Сниман шест месеци на аутентичним локацијама по читавој Србији - на Старој планини, у Књажевцу, Ваљеву, Крупњу, Соко граду, Београду, Сомбору, Панчеву, Космају, Сремским Карловцима и на Крфу. Учествовало више од 100 глумаца и 7.000 статиста

____________________________________________________________________________

         ДУГО очекивани филм „Краљ Петар Први” у режији Петра Ристовског, са Лазаром Ристовским у насловној улози, премијерно је приказан вечерас у Сава Центру, Комбанк дворани и биоскопу Синеплекс Ушће.

         Опоро, на моменте брутално, али истовремено и веома поетично остварење, прати краља Петра Првог у доношењу и спровођењу тешких одлука за Србију и њен народ на почетку Првог светског рата, преноси Танјуг.

         Са естетиком холивудског блокбастера, филм Петра Ристовског ниједног момента не прелази у патетични клише остварења која се баве ратом, већ је аутентични ратни спектакл у чијем је средишту прича о храбрости, страдању и мученичком повлачењу српске војске на почетку Великог рата.

         У одличној глумачкој подели истакли су се млади Милан Колак у лику добровољца Маринка Спасојевића и дечак Иван Вујић који игра Момчила Гаврића, најмлађег официра у Првом светском рату.

         Борбу српског народа у Великом рату одлично су дочарали и Светозар Цветковић, Радован Вујовић, Марко Тодоровић, Павле Јеринић, Даница Ристовски, Александар Вучковић...

         Неколико минута пред почетак пројекције у Сава Центру, екипа филма позирала је медијима, а Лазар Ристовски, обучен у војнички шињел, истакао је да је остварење „Краљ Петар Први” најзахтевнији српски филм.

         „Снимили смо га за непуна два милиона долара, а изгледа као да је у њега уложено 20 милиона. Имали смо велику помоћ државе, војске, полиције, различитих спонзора... Ово није филм у форми историјске читанке, већ остварење о славним данима победничке српске војске”, казао је Лазар Ристовски.

         Филм је сниман шест месеци на бројним аутентичним локацијама по читавој Србији. На Старој планини, Књажевцу, Ваљеву, Крупњу, Соко граду, Београду, Сомбору, Панчеву, Космају, Сремским Карловцима и на Крфу.

         У снимању је учествовало више од 100 глумаца и 7.000 статиста.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари