Додик: Ако се појави нови Трамп - у његовој првој години треба прогласити независност Српске

БЕОГРАД: ТРИБИНА „ИНЦКОВ ЗАКОН – КРАЈ СРПСКЕ ИЛИ РАСПАД БОСНЕ“

* Ово је дефинитивно одмеравање снага. Ако подлегнемо, и ако нам хапсе људе, немамо шта више да чекамо. Ако се супротставимо, отварамо процес изласка

* Ја сам спреман да идем до тога да кажем да се забрањује рад СИПА-е и Тужилаштва БиХ. То ће отићи на Уставни суд, па ће Американци и Британци рећи да то морамо да поштујемо. Али, ја сам спреман да то одбијем, без обзира на све!

* Кад је Лајчак наметнуо решења, а ми му рекли `пријатно и довиђења`, тада смо срушили међународни концепт БиХ. Сад га опет враћају. Ако га не срушимо - оживеће га. А ако га срушимо – он је срушен дефинитивно! Запад је од БиХ направио концентрациони логор без жице!

* Све добре воље које смо имали - ништа нису дале, само смо губили још више.          Ово сад је намештено да изгубимо још. А изгубити још – значило би да више нема Републике Српске. Нећу прихватити да високи представници намећу законе  макар ми то било задње што радим

* Долази крај овоме што раде Американци и Британци. Бајден има мандат још три године. Треба сачекати још толико. Ако се појави нови Трамп, у првој години треба прогласити независност Републике Српске

____________________________________________________

       ТРИБИНА „Инцков закон –  крај Српске или распад Босне“ одржана је данас у Београду, у прес-центру УНС. У организацији портала „Све о Српској“ и „Факти“ - уз подршку Представништва Републике Српске у Србији

       Први говорник на трибини био је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик који је, поред осталог, рекао:

       - Основно је јединство. Увек постоји могућност да се јединство уруши у настојању неких да се извуку из тога, вођени лепим обећањима по разним салонима.

       Ово долази на крају периода међународног интервенционизма који има за циљ да потпуно поништи Дејтонски споразум и његове анексе. Ако ми Срби прихватимо Шмита - на начин како је упао у БиХ - онда себе дискредитујемо као страну у свим анексима Дејтонског споразума и Уставу БиХ.

       Суштина свега је прича о „малигном руском утицају“.

       Британска влада је пре неколико година одобрила више десетина милиона фунти само за организацију структура за борбу против „малигног руског утицаја“. А ако ико делује малигно - то су западњаци.

       Оптужују Русе, а ја сам незадовољан колико су они присутни. Без обзира шта би то значило.

       Зашто нико не дира Осмицу (Османа Мехмедагића, директора ОБА) - зато што он води причу око „малигног руског утицаја“.

       У Сарајеву, у Тирани и у Подгорици за време Ђукановића су били центри за борбу против „малигног руског утицаја“.

       Направили су списак проруских људи и институција. Ја сам на врху. Наравно, није ми жао. И СПЦ је на списку. Ко год зине нешто против Запада – одмах им мирише на Русију, такав иде на списак и прислушкује се, прати и наћи ће се начина да се демотивише.

       Инцку се припремао терен, Немица је пре годину дана постављена за судију Уставног суда. Ешдаун је наметнуо закон који каже да је непоштовање одлука Уставног суда кривично дело. Одмах иде истрага! Тако нас опколе. А овај уставни суд нема легитимитет-три странца и два бошњака тамо седе.

       Говоре ми: „Немој да дираш Шмита“. „Он је леп и добар човек“. Јесте, али не може да буде високи представник.

       Нећемо да се упецамо на причу да ли је био или није био геноцид, ми се принципијелно боримо да високи представник не може да намеће закон! То је основна прича.

       Словеначки нон-пејпер постоји и главна прича око мирног раздруживања су границе. Република Српска има границе. Постоји чак и гранична линија између Хрвата и муслимана.

       У чијем интересу би било ако би Бошњацима успело да нема Срба и Хрвата и ентитета? Да ли би то било интересу ЕУ?

       Населила би нам мигранте. ЕУ сада хоће да се деца миграната овде уписују у редовне школе. Ако кажете нешто поводом тога, онда нисте политички коректни. А шта би било са Србима?

       Мустафа Церић је рекао да можемо да понесемо блата на опанцима. А ја сам му рекао да ми носимо ципеле и акп одемо - идемо са 49 одсто територије.

       То му и данас поручујем. А данас смо ближе тој могућности него што многи мисле.

       Овде је довољна једна општа опструкција да ствар успе. Али, на жалост, и у Павелићевој влади је било Срба министара. Увек треба рачунати да постоје такви.

       Сада се у институције у Федерацији бирају Срби који су у мешовитом браку. У судском већу које судило Миломиру Савчићу седо је и Србин. Али, тамо је Осмица и људи се боје, јер им долазе током ноћи са порукама: „ало, припази шта радиш“.

       Кад се потписивао Дејтон, биле су две приче: Сендија Бергера и Медлин Олбрајт. Бергерова опција је била: референдум после три године. А данас се о томе не сме причати.

       Њихов циљ је да се поништи дејтонски карактер БиХ јер ако се не унитаризује, односно ако има карактер конфедерације, онда има право нултификације.

       Ово је дефинитивно одмеравање снага. Ако подлегнемо, и ако нам хапсе људе, немамо шта више да чекамо.

       Ако се супротставимо, отварамо процес изласка.

       Ја сам спреман да идем до тога да кажем да се забрањује рад СИПА-е и Тужилаштва БиХ. То ће отићи на Уставни суд, па ће Американци и Британци рећи да то морамо да поштујемо. Али, ја сам спреман да то одбијем, без обзира на све!

       Кад је Лајчак наметнуо решења, а ми му рекли `пријатно и довиђења`, тада смо срушили међународни концепт БиХ. Сад га опет враћају. Ако га не срушимо, оживеће га. А ако га срушимо – он је срушен дефинитивно!

       Механизам којим се чувао концепт БиХ био је да Запад нађе поданике. Али, генерација која стасава нема везе са БиХ.

       Американци и Британци могу да нађу само неку апсолутну мањину коју би приказали као подршку БиХ, а деца која су сада одрасли људи долазе из периода када су на другој страни били непријатељи чији је циљ да побију њихове родитеље. Та деца су на томе формирала своју свест.

       Југославија није могла да се сачува иако је била онолика репресија и формирана југословенска свест, а камо ли ово сада. И зато: која будућност, каква будућност? Да би неко у Лондону и Вашингтону рекао да њихови овде нешто раде.

       Запад је од БиХ направио концентрациони логор без жице!

       Пре три дана сам са високог нивоа добио позив за разговор иако је Американцима забрањено да са мном разговарају.

       Не губим ја осећај за реалност, али дођете у позицију да неке ствари не могу даље. Све добре воље које смо имали - ништа нису дале, само смо губили још више.

       Ово сад је намештено да изгубимо још. А изгубити још – значило би да више нема Републике Српске. То нећу да прихватим, макар ми било задње шта радим.

       Долази крај овоме што раде Американци и Британци. Бајден има мандат још три године. Треба сачекати још толико. Ако се појави нови Трамп, у првој години треба прогласити независност Републике Српске.

Додик: Молим да се у Србији Шмит не

назива високим представником!

       „Високи представник у БиХ не постоји. Шмит не може да буде прихватљив. Молим вас, немојте га овде у Србији називати високим представником! Он није високи представник! Он се лажно представља као високи представник!

        Он је човек који је нелегитиман. Немојте му давати легитимност. У медијима у Србији видим да се често помиње термин високи представник. Није тачно. Није тачно!

       Немојте лагати. Он није високи представник. Он блефира и глуми и мораће да подузме нешто снажно и јако да изгледа да јесте, али видећете да није. Без обзира шта мислили!

       (трибина је одржана у организацији портала „Све о Српској“ и „Факти“ уз подршку Представништва РС у Србији)

Inckov zakon – kraj Srpske ili raspad Bosne

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари