Бодирога: Радује ме што је Република Српска данас слободна, моји корени су у Требињу

„ПОДРШКА НАШЕМ НАЦИОНАЛНОМ ТИМУ У СРПСКОЈ ЈЕ УВЕК БИЛА ОГРОМНА“

        ПРОСЛАВЉЕНИ српски кошаркаш Дејан Бодирога рекао је данас да су његови корени с југа Српске, из Требиња, и да због те веома важне чињенице за њега има вишеструк значај одликовање Орден части са златним зрацима које је данас примио поводом Дана Републике - 9. јануара.

        Бодирога је рекао да му је уручивањем Ордена учињена велика част и указано велико признање, али истовремено пред њега стављена огромна обавеза да настави да ради на промоцији свих вредности које обједињују спорт и хуманитарни рад којим се бавио.

        Он је напоменуо да га радује што је Република Српска данас слободна, сигурна, отворена и спремна да прихвати све људе без обзира на нацију, расу или веру.

        "Кошаркашки камп који смо годинама организовали у Требињу управо је био наш допринос чињеници да је Српска добро и лепо одредиште за све. Више од 3.000 деце из 20 земаља су кроз различите спортске и ванспортске активности имали прилику да се увере у гостопримство, љубав и отвореност нашег народа", истакао је Бодирога у обраћању на свечаности у Палати Републике.

        Присетивши се периода када је играо кошарку, Бодирога је додао да је знао да национални тим има велику подршку целог народа, а да је та подршка у Републици Српској увек била огромна.

        "Знао сам и тада да за сваку нашу победу навијају људи од Требиња до Бањалуке, а сада сам још срећнији јер сам потпуно свестан да је моја генерација тада унела бар мало радости у домове нашег народа, ма где он тих година живео", нагласио је славни кошаркаш.

        Бодирога је захвалио што му је одликовањем указана велика част и честитао Дан Републике грађанима Српске, пожелeвши им све најбоље у години у коју смо закорачили.

        "Живеле Србија и Република Српска!", поручио је Бодирога.

        Председник Републике Српске Жељка Цвијановић одликовала је Бодирогу Орденом части са златним зрацима за изванредне резултате у кошарци и њеној промоцији у Српској, као и за заслуге у области хуманитарног рада.

         (Срна)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари