Барикада у Рудару, десети дан: Десетак Срба слави Светог Николу

НЕ ПРЕСТАЈУ ПРОТЕСТИ ЗБОГ ХАПШЕЊА СУНАРОДНИКА И ПРИШТИНСКЕ ПОЛИЦИЈЕ НА СЕВЕРУ

* Начелник Школске управе у Косовској Митровици Иван ЗАПОРОЖАЦ: Данас на десетине нас прославља Светог Николу и њему се молимо да нам да вољу, снагу, истрајност да издржимо и да се одупремо силама из Приштине које покушавају да покоре и прогнају наш народ

______________________________________________________

          НA барикади у Рудару крај Звечана, где су окупљен десетине грађана, десетак њих данас слави Светог Николу.

          Сто са храном и погачама постављен је у близини крста у овом месту.

          Начелник Школске управе у Косовској Митровици Иван Запорожац рекао је да крсну славу, обележје српског народа, уместо у својим домовима, обележавају у Рудару под једном заставом испред часног крста:

          - Молимо Светог Николу да нам да вољу, снагу, истрајност да издржимо и да се одупремо силама из Приштине које покушавају да покоре и прогнају наш народ. Српски народ је и у рововима, у изгнанству и прогонству, увек славио своју славу и увек је обележавао своје свеце, тако и данас овде радимо - рекао је Запорожац новинарима.

          Запорожац је свима који данас славе честитао крсну славу, јавља КиМ радио.

          - Ммолимо се Богу и Светом Николи да идуће године крсну славу прославимо у здрављу, миру и весељу, заједно са својим породицама, родбином и пријатељима - закључио је он.

          Међу окупљеним грађанима у Рудару је и потпредседник Српске листе Игор Симић.

          Срби на сјеверу Косова и Метохије ушли су у десети дан протеста због хапшења сународника и присуства косовске полиције на северу покрајине.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари