Минуновић – статива, Микић – победа!

Звезда на свом стадиону минималним резултатом савладала Слободу

Фото: crvenazvezdafk.com

* Пред почетак утакмице одбојкаши и одбојкашице Црвене звезде прошетали су атлетском стазом са пехарима које су освојили у домаћем првенству и поздравили око 11.000 навијача

          ЗВЕЗДА је на свом терену некако победила ужичку Слободу са 1:0, у 25. колу Супер лиге Србије, али су све мањи изгледи да ће тај успех на било шта битно утицати.

          Једини и победнички гол на постигао је капитен црвено-белих Никола Микић у 82. минуту. Звездин десни бек је био најближи лопти пошто је Лука Милуновић главом шутирао и погодио стативу после центаршута Душка Тошића са десне стране.

          Прво полувреме било је прилично посно. Није било пуно прилика за голове, а најбољу су имали играчи Слободе у 33. минуту када Душко Тошић умало није постигао аутогол, после акције Саве Ковачевића и Тијага Галваа.

          Штопер Звезде је, ипак, успео да интервенише и са неколико метара од гол линије изнео лопту.

          Црвено-бели су најбоље прилике у првом дела меча умали у финишу полувремена. Тада је штопер црвено-белих Никола Максимовић у 45. минуту покушао да запрети голману Дарку Божовићу, али после соло продора његов шут са ивице шеснаестерца изблокирао је Аламадин Омега, док је Кристијану Борхи поништен погодак у првом минуту надокнаде због офсајда.

          Звезда је у другом полувремену `додала гас` и појачала притисак , али јој је недостајала завршница.

          Непрецизни су били: Лазовић, Борха и Касалица. Најбољу шансу ипа је имао Лука Миливојевић- Он је већ у првом минуту наставка, када му је голман гостију Дарко Божовић одбранио шут главом са осам метара после центаршута Филипа Младеновића.

          У финишу меча добру прилику имао је Милош Димитријевић, који је заменио Бразилца Евандра, али је његов оштар шут са 17 метара отишао мало преко гола.

          Играчи Звезде су били више у поседа лопте од ривала, а Слобода је углавном покушавала контранападима.

          Пред почетак утакмице одбојкаши и одбојкашице Црвене звезде прошетали су атлетском стазом са пехарима које су освојили у домаћем првенству и поздравили око 11.000 навијача.

          ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Микић, Максимовић, Тошић, Младеновић, Миливојевић, Мијаиловић, Евандро (Димитријевић) , Лазовић, Борха, Касалица (Милуновић)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари