Лазовић двоструки асистент, Касалица и Милуновић – двоструки стрелци

ЗВЕЗДА У ВИТЕБСКУ ПОБЕДИЛА НАФТАН СА 4:3, АЛИ ПОКАЗАЛА СЛАБОСТИ У ОДБРАНИ

  • ПРОСИНЕЧКИ: Невероватна утакмица са два потпуно различита полувремена. У првих 45 минута сам био одушевљен игром коју смо приказали, и тако добро издање дуго нисам видео од стране мојих играча. Киксеви из другог полувремена не смеју да нам се дешавају

         ИМА победа којима треба „гледати у зубе”. Једна од таквих је победа Црвене звезде против белоруског Нафтана у првом мечу другог кола квалификација за Лигу УЕФА против Нафтана – 4:3.

         Упркос томе што је Звезда победила у гостима – у Витебску.

         А чинило се да ће пулени Роберта Просинечког лако тријумфовати, јер су већ у првом полувремену стекли три гола предности. Јер, фантастично су у првом делу играли Дарко Лазовић (два пута асистирао) и оба двострука стрелца – Филип Касалица и Лука Милуновић.

         Међутим, сасвим друга слика је виђена у наставку меча. Белоруси су заиграли агресивније, али су до голова дошли искључиво због грешака одбрамбених играча Црвене звезде. И то каквих! Сва три гола Нафтана плод су киксева одбране Београђана.

         Прво је максимовић скривио једанаестерац, наставило се са несмотреном интервенцијом  капитена Микића, а било, на срећу, завршено после очајне интервенције Крнете. Ипак, Црвена звезда је постигла још један гол у другом полувремену, што је било довољно за минималан тријумф – 4:3. Победа која доноси предност, али и задаје много брига Просинечког пред почетак нове сезоне.

         Први гол почео од корнера који је извео Лазовић, Касалица је натрчао на лопту и закуцао је у мрежу Нафтана за вођство Црвене звезде већ у 9 минуту утаскмице!

         Маестрални Лазовић је заслужан и за Звездиних 2:0. Овога пута је фантастично упутио лопту ка Касалици између двојице белоруских играча. Центарфор црвено-белих је шутирао, голман Довгајла је мало скренуо лопту, али је на њу натрчао Милуновић и спровео је у празну мрежу. У 18 минуту.

         Чачанин је направио новви дар-мар у шеснаестерцу Белоруса, упутио још један сјајан центаршут, лопта је за мало прескочила Касалицу, али ју је прихватио Милуновић и у 34 минуту без икаквих проблема сместио је у мрежу Нафтана. Сјајних 3:0 за Звезду!

         У 69 минуту Касалица је рутински својим другим, а Звездиним четвртим голом, ставио тачку на утакмицу у Витебску.

 

ПРОСИНЕЧКИ: Сјајно прво полувреме, невероватна утакмица!

         Тренер Црвене звезде Роберт Просинечки по завршетку утакмице није био ни еуфоричан, али ни разочаран.

         - Невероватна утакмица са два потпуно различита полувремена. У првих 45 минута сам био одушевљен игром коју смо приказали, и тако добро издање дуго нисам видео од стране мојих играча. У полувремену сам скренуо пажњу играчима да морају да наставе исто да играју, јер наш противник више није имао шта да изгуби. Претпоставио сам да ће да нас нападне свим силама. Такве ствари не смеју да нам се дешавају и имамо неколико дана да до реванша на Маракани анализирамо пропусте како нам се не би понављали.

         Помешаних осећања Просинечког нису случајна. Сам их је додатно објаснио речима:

         – Кад знам да смо имали 3:0 на полувремену, не могу ни са чим да будем задовољан. Са друге стране победили смо и при том постигли четири гола, што нам даје веру да ћемо уз извесне исправке у реваншу пружити много бољу и сигурнију партију током свих 90 минута.

         Стрелци: 0:1 – Касалица у 9, 0:2 – Милуновић у 18, 0:3 – Милуновић у 34, 1:3 – Гаврјушко у 47. из једанаестерца, 2:3 – Гаврјушко у 67, 2:4 – Касалица у 69, 3:4 – Жуковски у 76. минуту.

         Стадион: СЦК Витебск. Гледалаца: око 1.000.  Судија: Тони Асума (Финска). Жути картони: Букаткин, Сорокин, Березовски, Горбачев, Жуковски (Нафтан), Максимовић, Младеновић, Касалица (Црвена звезда).

         НАФТАН: Довгајла, Березовски, Горбачев, Кобец (од 73. Жуковски), Труков, Букаткин, Черних, Наумов, Зјулев (од 25. Образов), Сорокин, Коваленко (од 46. Гаврјушко).

         ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Микић, Максимовић, Крнета, Младеновић, Димитријевић, Миливојевић, Евандро (од 71. Каду), Лазовић, Милуновић (од 77. Вешовић), Касалица.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари