ЧОВИЋ: Судије долазе на утакмице у пратњи полиције, а зна се – ко их гепекује

КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПОДНЕЛА КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ ТРЕНЕРА ПАРТИЗАНА ДУШКА ВУЈОШЕВИЋА

  • Нека одређени људи објасне, можда ми не разумемо - какав је то криминал у питању. Ја нисам рекао да је Вујошевић крао, нити да није крао слике. Нисам рекао да је нормалан, нити да није нормалан, такође нисам рекао да је болестан, нити да није болестан – наглашава председник Црвене звезде
  • Судија Јурас – указао је небојша Човић - има разлога да краде. Он је у Вршцу затворен и тучен, а неко прича о Обркнежевићу. Покрадени смо у другој утакмици, а и прва је врло сумњива. Те ствари се суптилно раде кроз промене критеријума, кроз непостојање заштите за шутере, дозвољава се контакт

         ПРЕДСЕДНИК кошарксашког клуба Црвена звезда Небојша Човић саопштио је данас да су црвено-бели поднели кривичну пријаву против тренера Партизана Душка Вујошевића због његових изјава.

         Вујошевић је уочи почетка финалне серије плеј-офа Суперлиге Србије рекао да његов клуб не могу да позивају да открије пореска дуговања „они који су направили криминал мењајући име клуба”.

         Тренер црно-белих је после друге утакмице нагласио да никада није рекао да је Човић криминлац и оптужио поједине медије да нису адекватно пренели његову изјаву.

         „Кривична пријава је поднета. Шта је неко причао, да ли је рекао или није. Тужба није лична, она је у име Црвене звезде. Нека одређени људи објасне, можда ми не разумемо - какав је то криминал у питању. Ја нисам рекао да је Вујошевић крао, нити да није крао слике. Нисам рекао да је нормалан, нити да није нормалан, такође нисам рекао да је болестан, нити да није болестан”, рекао је Човић, а пренео сајт клуба.

         Први човек Црвене звезде верује да ће их арбитри, посебно Марко Јурас, оштетити у трећој утакмици и да се спрема „судијска крађа да би Партизан добио”.

         „Судија Јурас има разлога да краде. Он је у Вршцу затворен и тучен, а неко прича о Обркнежевићу. Покрадени смо у другој утакмици, а и прва је врло сумњива. Те ствари се суптилно раде кроз промене критеријума, кроз непостојање заштите за шутере, дозвољава се контакт. Све се јасно види, постоје докази. Ми немамо никакав проблем да кад изгубимо честитамо противнику на победи”, истакао је Човић и нагласио да је неправедно да се Катићу досуде три секунде, док са друге стране Гагић и Ловерњ „кампују у рекету”.

         Председник Звезде је одговорио због чега судије на утакмице финалне серије плеј-офа долазе у пратњи полиције.

         „Па, не долазе сигурно због Црвене звезде. Ако су други заборавили, ми нисмо. Црвена звезда, а пре тога ФМП, нису тукли и гепековали судије. Зна се ко то ради. Ми им нисмо претили, иако имамо јако пуно разлога за коменатре и незадовољство суђењем и то уназад низ година. У Лакташима смо директно покрадени. На последњој утакмици је судио Јовчић, а његово суђење бих назвао хронологијом страха од гепековања”, поручио је Човић.

         Он је потом поново обратио пажњу на питање односа државе према вечитим ривалима.

         „Црвена звезда поставља питање ко је колико добио пара од државе и од тога нећемо одустати. Крајем маја Партизан је добио први пут опомену за порез због 150 милиона динара. Кад Звезда не плати, рачун нам улази у блокаду, као и већини других клубова. Није тачно да је Звезда државни пројекат. Ми смо од 2000. на овамо презентовали све”, подсетио је Човић и додао:

         „Министарка спорта је дала четири милиона динара Партизану, а Црвеној звезди један милион. Зар Партизан вреди четири пута више од Звезде? Србија ће бити несрећна док се овакве ствари не уреде”.

         Човић је поновио да је Партизан имао подршку и бившег председника Србије Бориса Тадића.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари