ЗОИ: Вукићевић 25-ти, Стевовић без пласмана

СРПСКИ СКИЈАШИ КОНАЧНО ЗАПОЧЕЛИ ТАКМИЧЕЊЕ У АЛПСКОЈ КОМБИНАЦИЈИ НА ИГРАМА У ПЈОНГЧАНГУ

        Организатори Зимских олимпијских игара имају много проблема са невременом у Пјонгчангу, због чега су одложени многи тренинзи, али и трке.

        Српски спортисти у веома хладној Јужној Кореји коначно су започели такмичење на Зимским олимпијским играма.

        На стази су били Марко Вукићевић и Марко Стевовић, који су наступали у алпској комбинацији.

        Марко Вукићевић освојио је укупно 25. место, а Марко Стевовић није остварио пласман.

        Вукићевић је у спусту заузео 24. место у времену 1:21,31 минута, а у слалому, где је стартовао као седми, трку је завршио на 27. позицији - 50,43 секунде. Он је у укупном пласману заузео 25. место у времену 2:11,74 минута, односно 5,22 секунде иза победника Марсела Хиршера (2:06,52).

        За разлику од њега Марко Стевовић направио је у грешку у слаломској трци, па је због промашене капије „поништио“ и резултат у спусту.

        Стевовић је у спусту заузео 59. место, остваривши време 1:24,47, а у слалому је одвезао трку, али је дисквалификован због грешке.

        У комбинацији је стартовало укупно 65 скијаша, а трку је завршило само 37 такмичара.

        Марсел Хиршер је тријумфално окончао наступ и освојио прву златну олимпијску медаљу у каријери.

        Аустријанац је направио велики резултат јер је после спуста био 12, али је у слалому успео да надокнади заостатак и освојио је укупно другу олимпијску медаљу у каријери. Претходно је имао сребро у Сочију у слалому 2014.

        Сребрну медаљу у алпској комбинацији у Пјонгчангу освојио је Француз Алекси Пинтуро резултатом 2:06,75 минута, односно 0,23 секунде спорије од Хиршера, док је бронза припала његовом земљаку Виктору Муфи Жандеу са 1,02 секунде заостатка у односу на победника (2:07,54).

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари