Војводина: Мажић био - 12. играч Партизана

НИЈЕ ПРОБЛЕМ САМО ОВАЈ МЕЧ НЕГО И СВИ ПРЕТХОДНИ КОЈЕ ЈЕ СУДИО ВОЈВОДИНИ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА И ЗВЕЗДЕ

„Карађорђе”

        Сукоб на релацији Фудбалски клуб Војводина - Милорад Мажић настављен је и три дана пошто су Новосађани поражени у дербију на Карађорђу од Партизана.

        Црно-бели су славили минималним резултатом у самом финишу сусрета, да би одмах по завршетку у центар пажње дошао председник Надзорног одбора Воше Драгослав Вуковић пошто је најбољег српског арбитра назвао „фудбалским бандитом“.

        Владимир Булатовић, директор Суперлиге, најавио је у међувремену пријаву Дисциплинској комисији Фудбалског савеза Србије против Вуковића због, како је навео - „уличарског речника“.

        „Поводом утакмице петог кола Суперлиге Србије, у Новом Саду, између Војводине и Партизана, Војводина изражава велико незадовољство суђењем Милорада Мажића из Врбаса. Споменути судија је тендециозно и навијачки судио ову утакмицу, у корист гостујућег клуба и на штету Војводине. На овој утакмици судија није погрешио у процени досуђивања казнених удараца, постигнутог поготка и слично, али зато јесте у много детаља који указују на то да је свесно и намерно судио како би на тај начин био 12. играч гостујућег клуба“, стоји у писму Новосађана у које је Спортски журнал имао увид.

        Из Новог Сада сматрају да нису само сада оштећени, већ и у претходна два сусрета са Партизаном, односно у мечевима када играју са Црвеном звездом, а суди Мажић.

        „Постигнути погодак јесте регуларан, али пре тога судија је пропустио да досуди прекршај у корист нашег клуба, свесно свирајући непостојећи прекршај за Партизан. Тако је поступио у више наврата и показао да нема исте принципе и да на терену нисмо равноправни. Ви, који анализирате суђење, полазите од чињенице да ли је судија погрешио код постизања поготка, казненог ударца и слично, а нико неће да се бави стварима које могу да буду битне за целу игру, а то је да ли је судија показао жељу да помогне на био који начин некоме од учесника утакмице. Очигледно је да је Мажић био на страни Партизана. Није проблем само последња утакмица него и све претходне које је овај судија судио Војводини против Партизана и Црвене звезде. Последње три утакмице са Партизаном судио је Милорад Мажић и увек је била иста прича - помоћ Партизану у сваком погледу“.

        У даљем писму се наводи и прошлогодишње полуфинале Купа Србије, али се и истиче да је „нема потребе напомињати све ситуације када их је арбитар из Врбаса оштетио“.

        „На другој утакмици у Купу Србије пропустио је да досуди очигледан казнени ударац за Војводину када је наш играч Никола Трујић био непрописно заустављен у казненом простору. Сигурни смо да је таква ситуација била на страни Партизана да би то био казнени ударац, а још смо сигурнији да би на европској утакмици исто тако досудио казнени ударац. Можда би наш играч промашио казнени ударац, можда би Партизан постигао још неки погодак и прошао у финале Купа Србије. То остаје питање, али са постигнутим поготком Војводина би играла финале Купа Србије. Мажић се ставио у положај да спречи наше фудбалере да на терену покажу колико могу и колико вреде. У утакмици сезоне 2016/17. године, пред крај првенства, кад је Партизан играо са Црвеном звездом за титулу првака ми смо били колатерална штета. Партизан је победио с 1:0, уз прекршај над нашим играчем који је направио стрелац тог поготка. Можемо да набрајамо још неке ситуације у којима нас је Милорад Мажић оштетио, али за то нема потребе“.

        За крај, Војводина је и званично затражила да се Милорад Мажић не делегира за њене мечеве, што је и била порука из клуба одмах после сусрета, када је запрећено да ће, у случају да Мажић буде делегиран, на терен извести пионирску селекцију.

        Овога пута, из Новог Сада кажу да њихова екипа неће ни изаћи на терен, без обзира на дисциплинске последице, као и да ће о целом случају бити обавештени и Европска фудбалска унија (UEFA) и Светска фудбалска федерација (FIFA).

        „Војводина овим путем захтева да се Милорад Мажић више не делегира за наше утакмице, јер немамо поверење у њега. У случају да Милорад Мажић, ипак, буде делегиран, наша екипа неће наступити, без обзира на дисциплинске последице. На тај начин желимо да заштитимо наше играче, чланове клуба, навијаче и све оне којима Војводина значи много” стоји у писму, уз напомену да ће о свему овоме бити упознати органи UEFA и FIFA“.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари