Ватерполо: Смит тешко повредио Рашовића

ПРИЛИКОМ ДУЕЛА ПРЕД ГОЛОМ, АМЕРИКАНАЦ ГА ЈЕ ДВА ПУТА УДАРИО,

НАКОН ЧЕГА ЈЕ НАШ ИГРАЧ САМ НАПУСТИО БАЗЕН

Страхиња Рашовић

        Крај припрема у САД и нови пораз ватерполо репрезентације Србије, остали у сенци прелома јагодичне кости и потреса мозга 23-годишњег бека.

        Ватерполиста Црвене звезде Страхиња Рашовић неће по добром памтити америчку турнеју, пошто је у последњој од четири припремне утакмице против домаће репрезентације доживео лакши потрес мозга и прелом јагодичне кости.

        Рашовића је у другој четвртини, приликом дуела пред голом, два пута ударио Џеси Смит, након чега је наш играч сам напустио игру и са болом у глави сео на ивицу базена... Потом је превезен у једну болницу у Чикагу, где је провео седам сати.

        Констатован му је прелом јагодичне кости и прописана пауза у трајању од четири недеље.

       „Важно је да ће Страхиња бити у реду. Нисмо овде играли добро, али било је јасно да Американци морају да победе“, кратко је прокоментарисао селектор Дејан Савић.

       „Делфини“ су губили пријатељске мечеве од селекције под вођством Дејана Удовичића, редом овим резултатима - 12:10, 9:5, 11:10, 14:13.

        Савићеви изабраници од петка ће наставити са радом у Београду. Наступ на Фајнал ејту Светске лиге у Бергаму предстоји им од 23. до 28. јуна, док је Светско првенство у Казању на програму крајем јула и почетком августа.

        Занимљиво је да ћемо се у првом колу завршног турнира Светске лиге састати управо са САД, а потом са домаћином Италијом и Аустралијом.

       „Тренутно нисмо у форми и то је логично. Преостаје нам да радимо и нађемо нашу игру, а видећемо како ћемо изгледати када буде важно“, каже Андрија Прлаиновић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари