Ватерполо: Хрвати не очекују медаљу у Арени

НА ДВА ПОСЛЕДЊА ВЕЛИКА ТАКМИЧЕЊА ИЗГУБИЛИ ФИНАЛА,

СВЕТСКЕ ЛИГЕ И СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА УПРАВО ОД СРБИЈЕ

Ивица Туцак

  • Хрвати пред почетак Европског првенства у Београду десетковани повредама. „Нисмо у кругу главних фаворита“, каже селектор „баракуда“ Ивица Туцак

        Први ривал Србије на Европском првенству у Београду биће Хрватска.

        „Баракуде“ су у понедељак, у пријатељском мечу одиграном у Дубровнику, савладале веома неугодне Бразилце (12:8), које се клупе предводи некадашњи селектор „коцкастих“ Ратко Рудић.

        Садашњи селектор Хрватске, Ивица Туцак, не види свој тим у првом кругу фаворита за освајање медаље у Комбанк арени, упркос томе што су „баракуде“ на два последња велика такмичења биле друге, изгубивши финала Светске лиге и Светског првенства управо од Србије.

        „Увек идемо на медаљу, али с обзиром на то какве нас околности прате пред почетак такмичења нисмо у кругу највећих фаворита. Добра ствар је што смо обезбедили пласман на Олимпијске игре, па ћемо у Београди бити растерећени“, рекао је Туцак.

        Хрватска репрезентација има проблем са повређеним играчима. Паулу Обрадовићу и Петру Муслиму придружио се Сандро Сукно, кога мучи вирус.

        Хрватска је последњу медаљу на шампионатима Европе освојила пре шест година у Загребу, када је била златна. На последња два европска првенства заузела је девето и пето место, док су се „делфини“ оба пута пели на највиши степеник победничког постоља.

        У Хрватској се као главни фаворити за злато истиче управо Србија.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари