Суд у Лозани смањује Рађену казну на пола?

УКОЛИКО КАЗНА БУДЕ СМАЊЕНА ТО БИ ПРАКТИЧНО ЗНАЧИЛО

ДА БИ МОГАО ДА НАСТАВИ КАРИЈЕРУ

Рађен у Лозани

        Међународна федерација водених спортова (FINA) изрекла је ватерполисти Николи Рађену четворогодишњу забрану такмичења, након што је утврђено да је прошле године два пута пао на допинг тесту.

        Српски репрезентативац био је позитиван на кокаин после утакмице репрезентација Србије и Шпаније у Мадриду 17. фебруара 2015. године, као и 14. априла у Крушевцу на дуелу против Русије.

        Ватерполиста, који је признао грешку и одмах се укључио се у едукативна предавања о штетности допинга, уложио је жалбу Суду за спортску арбитражу у Лозани, а коначна одлука требало би да буде донесена крајем марта.

       „Вечерње новости“ незванично сазнају да би Суд у Лозани могао да умањи казну Рађену на две године.

        Како преноси тај дневник наводно је Одбор за антидопинг FINA направио процедуралну грешку, због које би суспензија трофејног ватерполисте могла да буде преполовљена.

        Рађен је пре два дана изашао пред Суд у Швајцарској и образложио зашто сматра да је казна од четири године превисока.

        Уколико казна буде смањена то би практично значило да би Рађен (31) могао да настави каријеру. У супротном, ако Суд за спортску арбитражу буде потврдио казну FINA од четири године, односно до 7. маја 2019. године, то ће и дефинитивно значити да је Рађен на ружан начин напустио ватерполо.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари