Селектор Савић: Најбоља игра ове сезоне

СА ХРВАТИМА ЋЕ БИТИ ДРУГАЧИЈЕ, МНОГО СУ БОЉИ ОД ИТАЛИЈАНА,

ИСТИ СТИЛ, ЈАКИ СМО И ЈЕДНИ И ДРУГИ - РЕКАО ЈЕ КАПИТЕН

Дејан Савић

        Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић оценио је после победе над Италијом да су његови изабраници пружили најбољу игру ове сезоне.

        Србија се пласирала у финале првенства света у Казању савладавши у полуфиналу Италију са 10:6 и у борби за титулу састаје се у суботу са Хрватском.

        - Одиграли смо две четвртине у јаком ритму. Одвојили смо се и после само одржавали предност. Мислим да смо пружили најбољу игру ове сезоне. Хрватска је показала да је врхунска екипа и сматрам да смо заслужили финале - рекао је Савић за сајт Ватерполо савеза Србије.

        Троструки стрелац Стефан Митровић истакао је да је најбитније да он и саиграчи нису реаговали на провокације током сусрета.

        - Одбрана је била одлична, отворили смо утакмицу како смо пожелели. Чека нас велики ривал и треба да се опоравимо - поручио је Митровић, а Милош Ћук такође истиче одличну игру српског тима.

        - Сјајно смо одиграли. Окрећемо се финалу и изванредној Хрватској. Никада се нисмо задовољили сребром. Јединствени и сложни покушаћемо да славимо - казао је Ћук.

        Душан Мандић је нагласио да је поносан на екипу.

        - Показали смо менталитет, квалитет, како се игра за Србију. Финале је празник ватерпола, позивам Србе да буду уз нас - казао је Мандић, док капитен Живко Гоцић наводи да је одбрана била одлична, а да је напад блистао.

        - Било је битно да постигнемо гол из игре и у томе смо у потпуности успели. Са Хрватима ће бити другачије, много су бољи од Италијана. Исти стил, јаки смо и једни и други. Остао је један степеник - рекао је Гоцић.

        Андрија Прлаиновић оценио је да је против Италијана одиграна једна од најбољих утакмица од када је ова екипа заједно.

        - Деловали смо сигурно, квалитетно, посебно у одбрани. Пуштали смо им тешке шутеве, затварали смо центре. Испливали смо четири контре у почетку и та игра је била фасцинантна. Ово је сјајан увод у финале. Остао је корак, имамо елан, и треба да то искористимо - закључио је Прлаиновић.

        Финале првенства света између ватерполиста Србије и Хрватске игра се у суботу у Казању од 21 сат.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари