Савић: Сандро је заслужио титулу најбољег…

КАПИТЕН СЕЛЕКЦИЈЕ ХРВАТСКЕ У ПОСЛЕДЊЕМ ТРЕНУТКУ ОДНЕО ПОБЕДУ ИСПРЕД АНДРИЈЕ ПРЛАИНОВИЋА

Дејан Савић

        Капитен хрватске репрезентације Сандро Сукно изабран је за најбољег ватерполисту света у 2017. години у избору портала „ Total Waterpolo“ .

        Одлуку о најбољем играчу донео је жири састављен од 13 тренера и осам портала који прате ватерполо. Међу стручњацима који су гласали били су селектор Србије Дејан Савић и Владимир Вујасиновић.

        Капитен Хрватске Сандро Сукно тријумфовао је са освојених 83 бода, испред репрезентативца Србије Андрије Прлаиновића, који је освојио 74 бода.

        Сукно је освојио 10 првих места, а највише бодова дао му је и селектор Србије Дејан Савић.

        „Сандро је најјача веза у тиму Хрватске који је освојио светску титулу. Играо је ватерполо са другог света и заслужио је да освоји титулу најбољег“, објаснио је свој избор Савић, који је одлучио да не гласа за играче свог тима.

        Он је пет бодова дао Сукну, четири Виктору Нађу, три Марку Бијачу, два бода Мартону Вамошу, а један бод Јапанцу Адачију Сеији.

        Упркос томе, Андрија Прлаиновић делио је прву позицију са Сукном све до гласања последња три члана - Владимира Вујасиновића, Тамаша Мерца и Ратка Рудића, када је Хрват и добио предност и однео укупну победу. Прлаиновић је имао пет првих места.

        Иза Сукна, који је био и MVP финалног меча Светског шампионата, и Андрије Прлаиновића, нашли су се мађарски голман Виктор Нађ са 37 бодова, испред свог репрезентативног колеге Мартона Вамоша (29) и Хрвата Луке Лончара (25).

        Међу укупно 16 ватерполиста који су освојили бодове, нашла су се још двојица српских играча - Душко Пијетловић и Филип Филиповић који су освојили по два бода.

        Осим најбољег играча изабран је и најбољи тим света, у којем је и Прлаиновић. Осим њега ту су четворица  хрватских репрезентативаца - Сандро Сукно, Лука Лончар, Хавијер Гарсија и Андро Бушље, и Мађари Виктор Нађ и Мартон Вамош.

        Избор за најбољег играча света имао је и хуманитарни карактер, па ће спонзор Keel урадити уникатну опрему са потписом најбољег играча која ће бити поклоњена спортском центру у сиромашном предграђу Сао Паола.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари