Ранђеловић: Сањам српско финале Лиге шампиона

ВЕЛИКА НАДА НАШЕГ ВАТ​ЕРПОЛА ВЕРУЈЕ ДА ТАЧКА НА ТРОФЕЈЕ НИЈЕ СТАВЉЕНА

  • Ватерполиста Црвене звезде верује да ће изабраници Дејана Савића да блистају и на Ф4. Сава: Југ је фаворит, али би било предивно да се за европску круну боримо Партизан и ми

         САВА Ранђеловић пише најлепшу страницу у каријери. У 20. години постао је један од јунака Црвене звезде, с којом је освојио првенство и Куп.

         Велика нада нашег ватерпола верује да тачка на трофеје није стављена, да црвено-бели имају право на подвиг на Ф4 Лиге шампиона, 31. маја и 1. јуна, на Бањици.

         - Сви желимо српско финале - истиче Ранђеловић.

         - Била би то круна једне феноменалне сезоне. Јесте Југ фаворит број један, али то мора да докаже у полуфиналу против Партизана. А и ми не смемо већ сада да видимо себе у мечу за титулу.

         Јуниорски репрезентативац истиче да нико од играча не потцењује Барселонету, с којом се састају у полуфиналу:

         - Дуел са Шпанцима морамо да схватимо као да је реч о финалу Лиге шампиона. У супротном, нећемо добро проћи.

         Сава је почео да тренира ватерполо са седам година у Нишу. За први тим заиграо је 2008, а 2010. се преселио у кикиндски ЖАК. Црвено-бели је од 2011.

         - Позив у кадетску селекцију 2007. ме је мотивисао да се посветим ватерполу са циљем да једног дана постанем репрезентативац. Имао сам срећу када сам долазио у Звезду, да се у исто време вратио и Југослав Васовић. Много сам научио од њега, као и од тренера Дејана Савића, који ме је учио и у јуниорској селекцији - истиче Ранђеловић.

         Долазак Прлаиновића, Пијетловића, Рађена и Шефика помогао је Ранђеловићу, као и његовим млађим саиграчима, да брже сазри:

         - Много смо добили њиховим доласком. Рад на тренинзима је још квалитетнији, указују нам на грешке, разговарају са нама, имају поверење у нас, као и ми у њих. Стекли смо самопоуздање, схватили да морамо да се доказујемо и да шансу морамо да искористимо.

         Као награда за сва одрицања током сезоне стигла је дупла круна. Ранђеловић истиче да ће бити велики подстрек за финални турнир:

         - Титула нам много значи. Да смо изгубили у финалној серији, били бисмо психички уздрмани. Овако хладне главе дочекујемо фајнал-фор са вером да је подвиг могућ.

ЖЕСТОКА КОНКУРЕНЦИЈA

         НОВИ љубимац „делија“ нада се да ће селектор Дејан Савић и догодине водити Звезду. 
- Савић ме одлично познаје, зна све шта могу, верујем му безгранично, као и он мени. Надам се да ћу успети да постанем и члан А тима. Свестан сам да је конкуренција жестока, да смо је ове године ми млади додатно појачали.

ЛИЧНА КАРТА

         Име и презиме: Сава Ранђеловић
         Датум, место рођења: 17. 7. 1993, Ниш
         Висина, тежина: 193 цм/100 кг
         Позиције: лева страна, задњи бек
         Клуб: Црвена звезда
         Репрезентација: јуниорска
         Трофеји: сребро на јунироском ЕП 2012, дупла круна са Црвеном звездом
 
         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари