Прлаиновић: Идемо на победу у сваком мечу

ЦРНОГОРЦИ ЋЕ ДОЋИ У ПОДМЛАЂЕНОМ САСТАВУ, ВЕРУЈЕМ ДА ЋЕ ПРОБАТИ ДА ПРУЖЕ ШТО ЈАЧИ ОТПОР…

        Србија у уторак у Нишу игра против Црне Горе у 2. колу Светске лиге.

        Ватерполо репрезентације Србије и Црне Горе знале су да играју утакмице са Хичкоковским завршетком. Али, у уторак у Нишу (почетак 18.30ч), у оквиру Светске лиге, не би требало очекивати неизвесност.

        „Наравно да смо фаворит, играмо код куће. Црногорци ће доћи у подмлађеном саставу, реч је о играчима који ће тек у наредним годинама бити носиоци игре. Верујем да ће пробати да пруже што јачи отпор, да пробају да буду што дуже у игри. На нама приђемо озбиљно утакмици и дођемо до победе“, рекао је Андрија Прлаиновић новинарима на тренингу пред одлазак у Ниш.

        Црногорци играју Светску лигу у битно измењеном саставу. Нема искуснијих играча - Јокића, Петровића, Радовића, Чучковића, Пасковића, Млађана Јановића... Али, познато је да је црногорски ватерполо увек гајио талентоване, квалитетне играче.

        „Србија има обавезу да иде на победу у свакој утакмици. Играмо у Нишу где увек имамо сјајну атмосферу и то је довољна мотивација“, додаје Андрија Прлаиновић.

        Србија ће играти у веома јаком саставу. Дејан Савић је позвао ове играче:

        Гојко Пијетловић, Бранислав Митровић, Душко Пијетловић, Немања Убовић, Ђорђе Лазић, Милан Алексић, Никола Јакшић, Сава Ранђеловић, Андрија Прлаиновић, Стефан Митровић, Милош Ћук. Филип Филиповић, Душан Мандић и Виктор Рашовић.

        „Црна Гора је одличан ривал за календарски крај године. Желимо да се публици представимо у што јачем саставу и надам се да ћемо за разлику од Зрењанина и сусрета са Румунима избећи повреде. О Црној Гори не треба да се троше речи, велики ривал, без обзира на састав у којем долази“, рекао је шеф струке „Делфина“.

        Србија је у првом колу Светске лиге убедљиво победила Румунију у Зрењанину, а 2018. ће почети управо гостовањем том ривалу у фебруару, пре последњег кола ове фазе и меча против Црне Горе у гостима, заказаног за 10. април.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари