Лара Лука најмлађа, али шутира и даје голове

ПОКАЗАЛА ДА И СА 15 ГОДИНА МОЖЕ ДА СЕ НАДИГРАВА СА ИСКУСНИЈИМ ИГРАЧИЦАМА 

Лара Лука

        ЛАРА Лука се никако не осећа као најмлађа играчица на ЕП у ватерполу. Узданица Црвене звезде је на дебију против ватерполисткиња Немачке (13:14) показала раскошни таленат и доказала да са 15 година може да се надиграва са искуснијим играчицама.

        - Лара је једини прави таленат, селектиран по узору на мушке селекције. Она нам се десила ван система, то је показатељ да морамо да имамо 20-30 девојака као она, да бисмо направили нешто значајно у Европи. Она је прототип играчице у земљама које припадају топ 6 - импресиониран је могућностима Ларе Луке селектор Владимир Бајковић.

        Бек наше селекције случајно је заволела ватерполо. Сећа се да је 2010. узела летак, који је добила у школи:

        - Не знам шта ми је било тог дана. Летке увек бацам, а овај сам однела мами и тати. Тата, који је некад тренирао ватерполо, говорио ми је: „Ајде да пробаш, развићеш се лепо“. Нисам хтела да одем, они су ме убедили да пробам. Допало ми се - сећа се Лука.

        Да је пуна самопоуздања одавно је доказала. Није се изненадила што јој је селектор указао шансу да наступи на ЕП. Чак се није превише ни узбудила што игра у „Комбанк арени“.

        - Велика је част играти за Србију у Београду, пред нашом публиком. Али, није било претеране треме, дала сам све од себе. Ово је и нови почетак нашег женског ватерпола. И, без обзира на пораз, нисмо психичке пале - наглашава Лука.

        Лара је постигла и два прелепа гола против Немица:

        - Прва акција је била уиграна, на другу сам већ навикла. Трудим се да помогнем тиму, то што сам најмлађа не значи да ја сада не би требало да шутирам, да дајем голове.

        То што има 15 година, а капитен Драгана Ивковић 31, не омета их у комуникацији:

        - Ми смо тим, радимо једна за другу, не гледа се разлика у годинама, дружимо се и ван базена, трудимо се да будемо једно тело.

        Лара је ученица првог разреда Спортске гимназије. Каже да јој професори излазе у сусрет, да је добар ђак, али и да је још рано да одлучи шта ће да студира. Узори су јој Шпанкиња Џенифер Пахера, Никола Јакшић и Ђорђе Вучинић из Партизана. Истиче да има мало слободног времена, да нема хоби, али ни момка:

        - Посвећена сам ватерполу, трудим се да што више напредујем. Није спорно да је ватерполо груб спорт. И јесмо грубе, али нисмо мушкараче. Ми смо даме ван базена. У води смо мало неваљале, што нема везе са нашим понашањем. Тренирамо у теретани, али не личимо на мушкарце, већ изгледамо како треба.

        Срећна је што су отац, мајка, брат и сестра поносни на њу, што их подржавају другари, пријатељи. Нада се да ће и у среду (17.15) против Хрватске публика бити уз њих:

        - Нећемо се ни мало штедети. Учинићемо све да их потопимо!

ЛИЧНА КАРТА

  • Датум и место рођења: 25. 11. 2000, Београд
  • Висина, тежина: 183cm, 70kg
  • Позиција: бек
  • Клуб: Црвена звезда

БАЈКОВИЋ: ХРВАТСКА ПАДА

        ДАМЕ у уторак (17.15) у другом колу групе Б играју са Хрватском и верују да ће и оне, као и мушкарци, обрадовати навијаче.

        - Хрватска је нашег квалитета и морамо да је победимо. То је наша обавеза зато што су оне једина екипа која није фаворит против нас. Победом бисмо потврдили континуитет који смо направили против Немачке. Јер, ако се деси грешка, дуел са Немицама биће анулиран.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари