„Делфини“ са Савићем отпутовали на Тајван

РИВАЛИ СРБИЈЕ У ГРУПНОЈ ФАЗИ УНИВЕРЗИЈАДЕ БИЋЕ ЈУЖНА АФРИКА, МАЂАРСКА И КАНАДА 

        Селектор „А“ репрезентације сео је и на клупу универзитетске репрезентације, коју ће крајем месеца водити на такмичењу у Азији.

        Дејан Савић биће на челу репрезентације Србије и на трећем такмичењу у 2017.

        У уторак увече, на базену „Милан Гале Мушкатировић“ на Дорћолу, под његовим вођством је тренирала селекција која је у среду ујутру отпутовала на Универзијаду у Тајпеју (18-31. августа).

        На челу са стручним штабом „А“ селекције, чланови овог тима постали су и играчи сениорског састава, олимпијски шампиони Сава Ранђеловић и Никола Јакшић, као и Виктор Рашовић, који је овог лета дебитовао на највећим такмичењима, освојивши бронзу на Светском првенству у Будимпешти.

        Адути универзитетске репрезентације постали су и јуниори који су минулог викенда освојили треће место на шампионату света одржаном у Београду.

        „Придружили смо се после пола дана одмора од СП, али смо били припремљени за то и (Филип) Радојевић и ја. Спремни смо“, рекао је новинарима Радомир Драшовић.

        Рад са трофејним селектором „А“ репрезентације биће додатни изазов свим ватерполистима.

        „То је велика част и задовољство. Цео стручни штаб А репрезентације је ту, на челу са Дејаном Савићем. Сви знамо колико то значи“, додао је Драшовић.

        Ривали Србије у групној фази Универзијаде биће Јужна Африка (18. август), Мађарска (20) и Канада (21).

        Састав у којем „Делфини“ одлазе у Азију формиран је од значајног броја играча који су већ наступали за „А“ селекцију. Та чињеница, као и име селектора, довољно говори о томе колико је ова акција схваћена озбиљно.

        Такође, Универзијада ће бити прилика да Савић ради и са играчима који у претходном периоду нису били део система „А“ репрезентације, што ће и за њих бити шанса да докажу да у перспективи заслужују капицу Србије.

        Универзитетску селекцију овог лета чине: Ђорде Лазић, Страјо Димитрије Ристић, Лазар Добожанов, Немања Вицо, Радомир Драшовић, Никола Јакшић, Сава Ранђеловић, Виктор Рашовић, Огњен Стојановић, Душан Васић, Гаврил Суботић, Страхиња Рашовић и Филип Радојевић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари