Дејан Савић: Чудна утакмица, много тензије…

МОГУЋЕ ДА СУ ТРЕЋИ ДАН НАПОРНОГ ТАКМИЧЕЊА И ЛОШЕ ВРЕМЕ ДОПРИНЕЛИ НЕРВОЗИ

        Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да је његова екипа против Шпаније одиграла једну „чудну утакмицу пуну тензија“.

        Ватерполо репрезентација Србије савладала је у Бору у трећем колу предолимпијског турнира селекцију Шпаније резултатом 12:9 (2:1, 4:2, 3:4, 3:2) и сутра ће у полуфиналу играти са селекцијом Црне Горе.

        У утакмици пуној тензија, са два искључења играча са обе стране (Душко Пјетловић и Еспањол) у другој четвртини и удаљавање са меча тренера Шпанаца Хернандеза који је зарадио црвени картон због приговора, у листу стрелаца уписало се чак девет играча Србије.

        По изузетно тешким условима, по киши која није престајала током целог меча и грмљавине која је на кратко прекинула сусрет, најбољи стрелац у нашој репрезентацији био је Филип Филиповић који је постигао три гола, док је код Шпанаца четири пута затресао мрежу Молина.

        „Била је ово чудна утакмица са пуно искључења и у трећој четвртини смо практично играли без центра због црвеног картона Душку Пјетловићу и два искључења Слободана Никића. Могуће је да су трећи дан напорног такмичења и лоше време допринели оваквој нервози, али ипак сам задовољан игром репрезентације“, рекао је Савић агенцији Бета.

        Он је додао да су репрезентације које ће се сутра играти у полуфиналу (Србија, Црна Гора и Италија) показале највише на турниру, док се о четвртом полуфиналисти, екипи Грчке, Савић још пре турнира изразио у суперлативу.

        У недељу се играју финални мечеви, али ће и остали учесници турнира одиграти мечеве за коначан пласман.

        На турниру у Бору, учествује осам од 12 репрезентација које ће се састати на Олимпијским играма у Рију.

        Поред наведених репрезентација, на хуманитарном ватерполо турниру у Бору, чији ће приход бити усмерен дечјој клиници у Тиршовој, учествују још и репрезентације Јапана и Бразила.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари