Ћирић се разочаран опростио од ватерпола

ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ - 346 УТАКМИЦА И 201 ГОЛ, ИГРАО У ЗВЕЗДИ, БЕЧЕЈУ, БРЕШИ, БУДВАНСКОЈ РИВИЈЕРИ, БАРСЕЛОНЕТИ И РАДНИЧКОМ

Александар Ћирић

        АЛЕКСАНДАР Ћирић је окачио капицу о клин. Један од наших најбољих ватерполиста свих времена прексиноћ је у трећој финалној утакмици Раднички - Партизан (13:15) одиграо последњи меч у каријери. Није му се посрећило да се опрости као шампион Србије.

        - Нисам разочаран што се нисам радовао шампионској титули. Криво ми је што се све овако завршило у Радничком. Жао ми је што нико није дошао да нас испрати, да нам се обрати, да каже који су планови за следећу годину. Не знам ни шта да кажем, све је тужно, неизвесно, није било чак ни за пластични тањир - осећа се горчина у гласу Ћирића док се игра са дететом.

        Трофејни ватерполиста планира да се отисне у тренерске воде, а то ће објавити за 15-20 дана.

        Популарни Ћира је рођен 30. децембра 1977. у Београду. Поникао је у Црвеној звезди, а играчки се прославио у Бечеју, с којим је освојио Куп шампиона 2000. После бродолома Бечејаца играо је за Брешу (освојио три ЛЕН трофеја), Будванску ривијеру, Барселонету и Раднички, с којим је тријумфовао у Еврокупу и Купу Србије.

        За репрезентацију је одиграо 346 утакмица и постигао 201 гол. На олимпијским играма је освојио сребро и две бронзе, на СП има сребро и две бронзе, а на ЕП три злата и два сребра. Има злато и бронзу са Светског купа, као и три злата и сребро у Светској лиги. Због болести је пропустио СП 2005. у Монтреалу када су наши били златни. Био је и првак Медитерана 1997, као и освајач злата на Универзијади 1995. године.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари