Шампион Србије у јануару није имао грејање

ГАШЕЊЕМ ВК ПАРТИЗАН НАНЕЋЕ СЕ НЕПРОЦЕЊИВА И НЕПОВРАТНА ШТЕТА ЦЕЛОМ ВАТЕРПОЛУ

        Шампион Србије и седмоструки европски првак навео је на свом сајту да је „као последица свега онога што се око клуба дешава последњих година“ довело до тога да је температуре вода на Бањици сада таква да не може да се тренира.

        „Тренери, друштвено одговорни људи, сматрају да је рад са преко 300 младих ватерполиста пре свега друштвено корисна и васпитно-педагошка, а тек онда тренажно селективна активност. Дугогодишњи врхунски рад тренера ВК Партизан изнедрио је велики број сјајних, успешних, самопоузданих личности и плејаду врхунских спортиста, олимпијских, светских и европских шампиона. По броју освојених клупских трофеја важимо за један од најуспешнијих ватерполо клубова у свету. Готово сва најзначајнија репрезентативна достигнућа су освојили играчи и тренери који су потекли из школе ВК Партизан или су у једном периоду своје каријере ватерполо вештине усавршавали у нашем клубу“, наводи се у саопштењу Партизана.

        „Континуитет и успостављени систем у раду са младима у Партизановој ватерполо школи од школе је створио бренд. Ватерполо клуб Партизан је временом постао синоним успеха у ватерполу и као такав је препознатљив у Србији, Европи и широм света. Данас се слободно може рећи да је ВК Партизан са својом препознатљивом омладинском ватерполо школом један од најбољих, ако не и најбољи спортско-васпитни ватерполо колектив на свету“, навели су црно-бели.

        Колико је тешка ситуација говори и то што је председник Партизана Александар Шоштар ове недеље да је клуб пред гашењем. Шампион Србије у јануару три недеље није имао грејање и морао је да се сели по београдским базенима. Сличну оцену изнели су и тренери у заједничком саопштењу.

        „Генерације врхунских људи и спортиста стасавале су тренирајући у Партизану, репрезентовали и прославили земљу широм света и били узор младима. Гашењем ватерполо клуба Партизан нанеће се непроцењива и неповратна штета целом ватерполо спорту и друштву како код нас тако и шире, а о педагошко-социолошко-психолошком аспекту губитка за децу која тренирају и која би убудуће тренирала, не можемо ни да замислимо последице. Тренери ВК Партизан апелују да се учине додатни напори како би се створили услови да клуб несметано ради, да се сачува бренд који су генерације стварале, и да се омогући да клуб настави своју традицију и значајну друштвену мисију, како би и убудуће у омладинској школи ВК Партизан стасавали врхунски људи и играчи“, наводи се у саопштењу.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари