Ужице: Оливера Јевтић најбоља свих времена

ИЗАБРАЛИ СУ ЈЕ СПОРТИСТИ И СПОРТСКИ РАДНИЦИ У АНКЕТИ КОЈУ ЈЕ ПОКРЕНУО НЕДЕЉНИК „ВЕСТИ“

Оливера Јевтић

        Ужице су протеклих година и деценија прославила многа имена у различитим спортовима, а они најкомпететнији изабрали су и најбољег појединца свих времена.

        У анкети коју је покренуо недељник „Вести“, која је трајала девет месеци, спортисти и спортски радници Ужица за најбољу свих времена изабрали су атлетичарку Оливеру Јевтић.

        Атлетичарка ужичке Младости, рекордерка Србије у маратону, полумаратону, 10 километара и пет километара, већ 25 година успешно се бави „краљицом спортова“.

        Оливера Јевтић (40) учествовала је пет пута на Олимпијским играма, а у више избора бирана је за најбољу спортисткињу.

        Искусна атлетичарка изабрана је за најбољу спортисткињу Ужица у веома јакој конкуренцији. Иза ње су остали стрелац Андрија Златић, одбојкашице Тијана Малешевић и Весна Читаковић, фудбалски тренер Радомир Антић, фудбалери Србољуб Стаменковић и Немања Видић, аутомобилисти Милун и Милован Веснић и кошаркаш Мирослав Радошевић.

        Популарна „кошута са Ђетиње“ није крила да јој признање Ужичана веома значи.

        „Велика ми је част што сам изабрана за најбољег спортисту Ужица свих времена. Ово је круна моје каријере која траје две и по деценије. Признање је стигло од спортских радника који нису само из атлетике. Све резултате постигла сам као члан Младости из Ужица. Никада нисам мењала свој град и клуб и хвала свим грађанима који су увек са мном делили све проблеме и радости“, рекла је Оливера Јевтић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари