Капитен ОФК Београд: Терзић није улазио…

У СВЛАЧИОНИЦУ СУ НА ПОЛУВРЕМЕНУ УЛАЗИЛИ ЈЕДИНО НАШИ ТРЕНЕРИ, НА ЧЕЛУ СА ШЕФОМ СТРУКЕ ПЕТРОВИЋЕМ

Богдан Планић

        Капитен ОФК Београда Богдан Планић демантује у разговору за Новости да је Звездан Терзић улазио у свлачионицу домаћих на полувремену меча са Црвеном звездом.

        Такође, Планић истиче да је медијски линч према тиму са Карабурме срамотан.

       „Срамота је какав се медијски линч врши према мени и ОФК Београду, шта се све пише по форумима, друштвеним мрежама, а од свега тога тачно је само да смо изгубили 2:6, да сам скривио пенал и зарадио искључење“, почео је причу за „Новости“ Богдан Планић.

        Капитен ОФК тврди да је апсолутно нетачно да је Звездан Терзић улазио у свлачионицу на полувремену и да се свађао са њим.

        „Будалаштина. У свлачионицу су на полувремену улазили једино наши тренери, на челу са шефом струке Петровићем“, јасан је Планић.

        Демантујући да је намерним грешкама омогућио Звезди преокрет (6:2), после вођства свог тима од 2:0 на полувремену, стамени штопер зна одакле ти ветрови дувају.

        „Био сам прошле јесени члан Звезде, људи код нас воле да повезују ствари иако немају појма о много чему. У спорту су бар неке ствари просте. Грешке су саставни део игре, направили смо их много у наставку и изгубили. Није први пенал који сам направио у каријери, а ни последњи. Али, кад се то догоди против Звезде и Партизана, онда се они карактеришу као намера, док је против Радничког из Ниша то саставни део игре. А никоме није било теже код пенала него мени јер сам зарадио искључење“, истиче Планић.

        Планић истиче и да му пенал који је направио није ни први, а ни последњи у каријери.

        „Јешић је погрешно вратио лопту, покушао сам да је стигнем и избацим, али је Виеира био бржи. Кад је дошло до контакта, кад је он пао, а судија се огласио, знао сам да ћу морати напоље јер сам већ имао жути картон. Сви причају о мојој реакцији, али је она уследила због два разлога. Прво, било ми је много криво што сам баш ја скривио пенал јер сам знао да ће се дићи кука и мотика. Друго, кад сам се подигао, видео сам само црвени картон. Да сам добио директно искључење, паузирао бих више од једног меча, што би тек била катастрофа“, додаје дефанзинвац 'Романтичара'.

        Високи Ужичанин каже да му је мука од свега, и да је због тога раније отишао из свлачионице.

        „Мука ми је од свега. Не гледам ТВ, не читам новине, не вртим сајтове, форуме... Искључио сам се из свега. Проћи ће све па и ова харанга, сваког чуда за три дана доста, како кажу“, закључио је Планић причу за 'Вечерње Новости'.

        Како се наводи, Богдана боли и што мора да се правда, а сви су сметнули с ума да је он од свих фудбалера на терену имао мотив више да се докаже против Звезде, да доскорашњим саиграчима покаже како је клуб погрешио што га није задржао.

Председник: Нека дођу и ФСС и UEFA и Интерпол

 

        С друге стране, председник 'Романтичара' Драгче Димитријевић истиче да ниједно службено лице на утакмици на Врачару није после меча написалио ниједну пријаву, као и да није забележило било шта што није у складу са фудбалским прописима.

        „Не желим да причам о медијским спекулацијама и личним оценама навијача, љубитеља фудбала. Као председник клуба могу да судим само по званичним проценама. Не постоји примедба на меч, како на његов ток, тако и на организацију јер смо ми били домаћини. Не постоји ниједна неправилност, а Комесар за интегритет ФСС и UEFA није покренуо никакав поступак. О чему ми онда причамо? О вербалном жонглерају на нашој фудбалској сцени? Шта да се испитује, кад нема ничег спорног“, пита се Димитријевић, такође у разговору са новинарима Новости.

        Генерал Миливој Мирков је више пута и током прошле сезоне упирао прст у ОФК Београд, истиче челник тима са Карабурме.

        „Говорио је стално да ће доћи на Карабурму и никад се није појавио. Сада позивам и Миркова и Интерпол, који се не бави фудбалом, и све надлежне институције ФСС и UEFA да дођу на Карабурму и слободно испитају шта год желе. Треба ли да се правдамо за пораз који нас боли? ОФК Београд је изгубио меч од Звезде на терену часно и поштено. То је све“.

        Димитријевић истиче да се на мечу није ни срео са генералним директором црвено-белих Звезданом Терзићем.

        „Чудно, зар не, али и то се догодило. Нисам видео Звездана на Врачару, а нисам се ни чуо са њим последњих седам-осам дана“, одговорно тврди Димитријевић.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари