У недељу први хуманитарни „Спортски базар“

ПРИКУПЉАЊЕ СРЕДСТАВА ЗА ОШ „РАДИВОЈ ПОПОВИЋ“

У ЗЕМУНУ КОЈУ ПОХАЂАЈУ ДЕЦА СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ

Са претходне акције за Нађу Новаковић

        Први хуманитарни „Спортски базар“, на коме ће спортисти и остале личности из јавног живота Србије лично продавати реквизите везане за своје каријере биће одржан у недељу у 17 сати у холу Комбанк арене.

        Организатор акције је Јован Симић који је прошле године организовао две хуманитарне аукције дресова за лечење Нађе Новаковић у Београду и Новом Саду, на којима је укупно сакупљено 80.000 евра.

        Циљ акције је да се обезбеде средства за Основну школу „Радивој Поповић“ у Земуну, коју похађају деца са сметњама у развоју, најчешће глува, наглува и аутистична деца.

        - Школи су потребне сензорна соба и снуз ленд соба, без којих данас напредак ученика са овим сметњама није могућ, а боравак у тим собама знатно повећава шансе за њихов напредак у развоју. Цена целе инвестиције је близу 50.000 евра. Такође може се помоћи и слањем једне SMS поруке на број 5281 - наводи се у саопштењу.

        На „Спортском базару“ учествоваће кошаркашки и фудбалски клубови Партизан и Црвене звезда, затим Чукарички, Фудбалски савез Србије, женска кошаркаска репрезентација Србије, на целу са селекторком Марином Маљковић, кик боксер Ненад Пагонис, Дарко Миличић, Зоран Кесић, који ће на штанду имати шоље из своје емисије.

        Екипа серије Државни посао ће такође продавати реквизите везане за своју серију, група Београдски синдикат, представници Exit-а продаваће карте за предстојећи фестивал.

        На штандовима клубова биће актуелни играчи, а многи спортисти су послали своје дресове када су чули за акцију као Богдан Богдановић и Дејан Станковић.

        Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић донеће симулатор вожње на којем вежба све светске стазе, па ће заинтеросовани имати прилике да га „провозају“.

        Акцију су подржали градоначелник Синиша Мали и град Београд , који ће обезбедити штандове за продају и Комбанк Арена, која је уступила простор за одржавање ове акције.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари