Стјепановић: Времена битнија од пласмана

ИДЕМ НА СП ДА СЕ ТРКАМ, НИШТА ВИШЕ, БИЛО БИ СУПЕР ДА ИСПЛИВАМ ОКО МОГ НАЈБОЉЕГ РЕЗУЛТАТА

Велимир Стјепановић

        ТИХО, без помпе отишао је Велимир Стјепановић са друговима из пливачке репрезентације на СП у Будимпешти. Некадашњи европски првак први пут се не оптерећује пласманом, шампионат очекује миран, једино му је битно да исплива своја најбоља времена на 100 и 200m краул. Такмичења почињу сутра у новој Дунав арени, која прима 12.000 гледалаца.

        - Није уопште као што је било прошле године. После Олимпијских игара у Рију направио сам тромесечну паузу, у јануару сам се оженио па сам са супругом отишао на медени месец. Тек од 1. фебруара тренирам онако како је требало. У међувремену сам променио и тренера. Мислим да ће рад са Себастијаном Хиглом да да резултате - истиче Велимир Стјепановић.

        Стјепановић објашњава зашто се определио за 100 и 200m краул, а не и за 400m слободно.

        - Био сам добар неко време на 400 м. Али, сада са 3,45 не могу да будем међу осам на свету. Има много бржих пливача, а ја не могу да се спустим на 3,41. Зато је боље да се фокусирам на 100 и 200 м.

        И не осећа никакав притисак:

        - Идем да се тркам, ништа више. Било би супер да испливам око мог најбољег резултата. Не осећам притисак, ако пливам добро и брзо ће доћи и добар пласман. Мада су ми сада времена битнија од пласмана.

ОСАМ ПЛИВАЧКИХ НАДА

        БОЈЕ Србије осим Стјепановића браниће: Чаба Силађи (50 и 100m прсно), Себастијан Сабо (50 и 100m лептир), Вук Челић (200m леђно), Андреј Барна (50m краул), Стефан Шорак (200m мешовито) и Ана Цревар на 400m мешовито. Иван Ленђер и Урош Николић пливаће само штафете на 4х100 и 4х200m краул.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари