Стјепановић већ првог дана брани прво злато

НИСАМ ПОД ПРИТИСКОМ, НАЈВАЖНИЈЕ ДА ВИДИМО У КАКВОЈ САМ ФОРМИ

ЗА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ

        ВЕЛИМИР Стјепановић већ првог дана брани једну од две титуле на Европском првенству у Лондону. Прва звезда српског пливања данас (квалификације од 11.00, финале од 19.02) у веома јакој конкуренцији покушаће да потврди злато на 400m краул са Шампионата 2014. у Берлину. У истој дисциплини огледаће се Вук Ћелић и Стефан Шорак, док ће полуфинале покушати да изборе Чаба Силађи на 100m прсно и Иван Ленђер на 50m лептир.

        - Не осећам се као фаворит. Због лоше прошле године и овог пута своју шансу вребам из сенке. Нисам под притиском, најважније је да видимо у каквој сам форми за Олимпијске игре у Рију - умерен је по обичају Стјепановић.

        Златни „торпедо“ је по пријављеном времену (3.47,75) девети фаворит. Најбржи су Британац Гај (3.43,75) и Италијан Дети (3.43,97). Али то данас не мора ништа да значи.

        - Желим да отпливам најбоље што могу, а искуство ми говори да је најважније да уђем у финале. А онда је све могуће - подвлачи Стјепановић.

        Велимир у уторак почиње одбрану и злата на 200m краул, док ће се у четвртак огледати и на 100m слободно.

        - Мада је ово такмичење прави тест за Рио, ја на сваком такмичењу увек тежим свом најбољем времену и победничком постољу - подвлачи Стјепановић.

        За разлику од Велимира од Ћелића (32. време - 3.53,72) и Шорка (37. - 3.55,19) можемо да очекујемо да испливају своја најбоља времена.

        Велика нада је и Чаба Силађи, који не крије да му је циљ финале на 100m прсно. Прошле године се спустио испод минута (59,79) и по том времену је четврти прсаш Европе. Колико заиста може, сазнаћемо у квалификацијама од 12.10. Ивану Ленђеру су квалификације (12.41) на 50m лептир загревање за „стотку“ на којој јури А олимпијску норму. У српској репрезентацији су и Урош Николић (стартује у уторак на 200m краул) и Андреј Барна (креће од четвртка на 100m краул).

        - Пливање као спорт напредује великом брзином. Рекорди и даље падају, а ми смо ту где јесмо. Наши највећи адути уз Вељу су Силађи и Ленђер - наглашава шеф стручног штаба Дејан Пејиновић.

ДАНАС

        • 400m краул (Стјепановић, Ћелић, Шорак) - квалификације од 11.00, финале од 19.02.

        • 100m прсно (Силађи) - квалификације од 12.10, полуфинала од 19.44.

        • 50m лептир (Ленђер) - квалификације од 12.41, полуфинала од 20.03.

БЕЗ ДАМА

        Ања Цревар, која је изборила А олимпијску норму, због школских обавеза неће учествовати на ЕП, тако да Србију неће представљати ниједна дама.

        - Стручни савет је одлучио да иду само пливачи, који су испливали А норму за ЕП. Мирослава Најдановски и Катарина Симоновић су имале Б норму - објашњава Пејиновић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари