Штајнер: Много пропуста у организацији ОИ

ПРЕМА ЊЕГОВИМ РЕЧИМА, ОЛИМПИЈСКОЈ МИСИЈИ МНОГО ПОМАЖЕ РАЗУМЕВАЊЕ САМИХ СПОРТИСТА

  • Упркос томе, атмосфера је јако добра у целој екипи. Покушавамо да доведемо смештај и логистику до тог нивоа да спортисти имају максималне услове - рекао је шеф мисије српског тима

        Шеф мисије Олимпијског тима Србије Дамир Штајнер рекао је да је атмосфера пред почетак Игара у Рио Де Жанеиру одлична, упркос пропустима организатора.

        - Село нам се напунило, завидан број спортиста је већ ту и све то доста лепо изгледа. Атмосфера је јако добра у целој екипи и поред чињенице да наилазимо на много пропуста у организацији самих Олимпијских игара - рекао је Штајнер агенцији Бета.

        Олимпијске игре почеће у петак увече свечаном церемонијом отварања. Србија ће у Рију имати 104 такмичара у 14 спортова, а већина њих је већ допутовала у Бразил. Према речима Штајнера, мисији Олимпијског тима Србије много помаже разумевање самих спортиста.

        - Трудимо се да све то буде како треба. У српском тиму је за сада је све добро, нема повређених, нема болесних. Све је како треба - истакао је Штајнер.

        Шеф мисије је истакао то да је зграда у којој су смештени српски спортисти у добром стању, у односу на друге у Олимпијском селу.

        - Немамо већих проблема, али покушавамо да доведемо смештај и логистику до тог нивоа да спортисти имају максималне услове за тренинг и такмичење.

        Штајнер је навео да организација још није на нивоу на ком би требало да буде на Олимпијским играма.

        - Логистика овог такмичења је компликована. И даље има подешавања транспорта, смештаја, одржавања соба. Све су то ствари које се још нису слегле, није на нивоу како би требало да буде на Олимпијским играма - рекао је Штајнер.

        Олимпијске игре у Рио Де Жанеиру одржаће се од 5. до 21. августа.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари