Српски кајакаши освојили злато у Сегедину!

ВЕСЛАЛИ СУ КВАЛИФИКАЦИЈЕ, ПОЛУФИНАЛА И ФИНАЛЕ ИСТОГ ДАНА, У СВЕ ТРИ ТРКЕ НАШ ДВОСЕД НАЈБРЖИ

        Посада српског двоседа на 1.000 метара Марко Томићевић, Миленко Зорић окитила се златом на Светском купу у Сегедину.

        Званично најуспешнији српски спортисти у 2017. години и актуелни светски шампиони у овој елитној дисциплини још једном је демонстрирала надмоћ у односу на конкуренцију.

        У финалу, Томићевић и Зорић су кроз циљ прошли у времену 3:09.667, нешто мање од чак три секунде испред чамца Шпаније.

        „Знали смо да смо спремни, али нисмо очекивали овако убедљиву победу. Презадовољни смо, бољи почетак сезоне нисмо могли да замислимо. Веслали смо нашу трку, нисмо желели да форсирамо на почетку, знали смо да уколико будемо држали ритам до краја, имамо реалне шансе за медаљу“, рекао је Марко Томићевић.

        Програм такмичења у Сегедину је изашао из оквира стандардног. У једном дану двоседи на 1.000 метара веслали су квалификације, полуфинала и финале. У све три трке наш двосед је био најбржи.

        „Искрено, било је потребно да се брзо прилагодимо условима. Није било лако, али опоравак је био ефикасан. Сада се види да смо добро одрадили базу и да спремни чекамо следеће изазове, пре свега Европско првенство у Београду у јуну“, објаснио је Миленко Зорић.

        Мађарска је још једном показала да је земља кајака. Организатори су се потрудили да на нови начин приближе публици овај спорт.

        „Ово што су ове године направили је фантастично, корак даље у односу на претходна такмичења. Излазак на воду, представљање финалиста, церемонија, амбијент на трибинама... Волимо да весламо у оваквој атмосфери“, задовољан је Томићевић.

        Сребрну медаљу су освојили Шпанци Пења и Кубелос (3:12.511), бронзу Чеси Хавел и Шпицар (3:12.839).

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари