„Србија опен“: Нашим џудистима пет медаља

У БЕОГРАДУ РЕКОРДНИМ БРОЈЕМ УЧЕСНИКА ЗАВРШЕНО ДЕВЕТО ИЗДАЊЕ ЕВРОПСКОГ КУПА „СРБИЈА ОПЕН”

        Прави празник џудоа у српској престоници, укратко би био опис деветог издања Европског џудо купа „Србија опен“. Репрезентација Србије у ризницу је додала још једно сребро и две бронзе, после злата Андрее Стојадинов (до 48 кг) и сребрног одличја Страхиње Бунчића (до 66 кг) првог такмичарског дана у Спортском центру „Шумице”.

        Дмитри Герасименко у конкуренцији до 90 килограма окитио се сребрним одличјем, док су супертешкаши (преко 100 кг) Жарко Ћулум и Никола Јеремић освојили бронзане медаље.

        После подуже паузе, наш олимпијац из Лондона (2012), Рус са српским пасошем, Дмитри Герасименко, вратио се на најбољи могући начин освајањем медаље пред домаћом публиком у „Шумицама”.

        - Ово је одличан резултат, имајући у виду да сам у претходном периоду имао одређени део паузе. Желео бих да се захвалим свима који су навијали за мене у „Шумицама”. Сада настављам даље а у првом плану је домаћи такмичарски програм, пре свега Суперлига Србије. Уједно, мој клуб Црвена звезда већ три године учествује у Лиги шампиона а ове године смо и домаћини у Београду. Управо то такмичење је за мене приоритет - истакао је Дмитри Герасименко.

        Никола Јеремић био је убедљив у мечу за бронзано одличје против Руса Мусе Туменова.

        - Драго ми је да сам успео да се и ове године окитим медаљом, нарочито јер је сада много више учесника. Туменов ме је пре само два месеца победио а сада сам успео да нађем решење за њега, што је резултат великог рада у минулом периоду. Похвалио бих и организацију такмичења, јер смо још једном доказали да смо у самом врху - истакао је Никола Јеремић.

        Жарко Ћулум, трофејни српски џудиста, још једном је показао квалитет, овога пута у сениорској конкуренцији.

        - Ове године је конкуренција била заиста паклена. Одзив такмичара је био добар, квалитет такође. Задовољан сам резултатом, мада бих био још срећнији да сам ушао у финале. Ипак, дао сам све од себе и мислим да немам за чим да жалим - рекао је Жарко Ћулум.

        Укупан учинак репрезентације Србије после два такмичарска дана Европског џудо купа „Србија опена“ је злато, два сребра и две бронзе.

        - Резултати су јако добри. Сви су дали максимум. Честитао бих освајачима медаља. Бронзане медаље Жарка Ћулума и Николе Јеремића дошле су као шлаг на торту, као и финале Герасименка. Још једном бих истакао да је Андреа Стојадинов била одлична. Са сваког такмичења нас обрадује. Показала је да је добра и у сениорској конкуренцији, иако је још кадеткиња. У њеној категорији је било доста искусних такмичарки. Желим јој пуно успеха и надам се да ће тако наставити - закључио је Андрија Ђуришић, селектор репрезентације Србије.

Освајачи медаља

        Сениори до 81 кг: 1. Бењамин Муних (Немачка), 2. Абаз Азизов (Русија), 3. Ник Келиј (Холандија) и Јаспер Сминк (Холандија), до 90 кг: 1. Давид Текић (Немачка), 2. Дмитри Герасименко (Србија), 3. Ентони Лањес (Француска) и Бас ван Емпелен (Холандија), до 100 кг: 1. Нијаз Билалов (Русија), 2. Нијаз Илијасов (Русија), 3. Максимилијан Хегендер (Аустрија) и Фердинанд Ансах (Холандија), преко 100 кг: 1. Темерлан Бушајев (Русија), 2. Вито Драгић (Словенија), 3. Жарко Ћулум (Србија) и Никола Јеремић (Србија).

        Сениорке до 70 кг: 1. Екатарина Токарева (Русија), 2. Александра Самарџић (БиХ), 3. Алис Ренод Рој (Канада) и Маја Тојер (Француска), до 78 кг: 1. Антонина Шмелева (Русија), 2. Евелин Саланки (Мађарска), 3. Мелора Росета (Италија) и Карла Продан (Хрватска), преко 78 кг: 1. Ивана Шутало (Хрватска), 2. Мерцедес Сегетвари (Мађарска), 3. Кити Наги (Мађарска) и Емесе Карпати (Мађарска).

Текић наше горе лист

        Давид Текић (до 90 кг), трофејни млади џудиста наше горе лист, није крио одушевљење после освајања злата на такмичењу које је окупило рекордан број учесника.

        - Све честитке организаторима, такмичење је заиста било на светском нивоу. Још ми је драже јер сам тријумфовао пред сународницима. Ипак, нисам очекивао, јер сам тек залечио повреду. Ово је уједно и прво такмичење од када сам завршио са јуниорском конкуренцијом и одличан увод за место у репрезентацији пред Првенство Европе до 23 године - истакао је Давид Текић.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари