Србија игра најбољу женску одбојку у Европи, Бошковић најбољи смечер и најбоља играчица

У ФИНАЛУ ЕВРОПСКОГ ШАМПИОНАТА У БАКУУ ХОЛАНЂАНКАМА ПРЕПУСТИЛЕ САМО СЕТ

          ЖЕНСКА одбојкашка репрезентација Србије освојила је Европско првенство, пошто је у финалу у Бакуу победила Холандију са 3:1 у сетовима. Српске одбојкашице су до златне медаље дошле тријумфом од 25:20, 25:22, 18:25 и 25:18 за сат и 45 минута игре.

          Репрезентацији Србије је ово четврта медаља на континенталним шампионатима, а друга златна, након тријумфа 2011. године у Београду.

          Најефикаснија у победничком тиму била је Тијана Бошковић са 29 поена, а 15 је уписала Бранкица Михајловић, док је Стефана Вељковић имала 12.

          Дочек европских шампионки испред Старог двора

Дочек одбојкашица Србије, које су освојиле златну медаљу на Европском првенству, биће одржан сутра увече, у 19.30 сати, на платоу испред Старог двора, најавио је градоначелник Београда Синиша Мали.„Позивам све навијаче репрезентације да наше златне шампионке дочекамо заједно и да што масовнијем присуством покажемо колико поштујемо њихов труд и тријумф”, истакао је градоначелник Београда, саопштио је Градски секретаријат за информисање.

          (Танјуг)

          Холанђанке одличном добиле

        трећи сет, али више нису могле

          ИЗАБРАНИЦЕ Зорана Терзића нешто су лошије почеле меч, на првом техничком тајм-ауту губиле су са 6:8, али су већ до другог стигле до преокрета и водиле са 16:14. У завршници тог сета одбојкашице Србије имале су потпуну контролу, па су дошле до вођства од 1:0 у сетовима.

          У другом сету одбојкашице Србије наставиле су у истом ритму, у појединим тренуцима имале су и предност од четири поена, али је средином тог периода уследио мали пад. Холандија је то искористила и после другог техничког тајм-аута имала је предност од 19:16.

          Ипак, Србија је у финишу подигла ниво игре коју је носила Тијана Бошковић и преокретом дошла до вођства од 2:0 у сетовима.

          И поред тога што Србија водила са 2:0 у сетовима, Холанђанке се нису предале, одличном игром у трећем сету, али и нешто лошијом српских одбојкашица, успеле су да смање заостатак на 2:1 у сетовима.

          Србија је у четвртом сету одиграла изузетно квалитетно, одбрана је била на знатно више нивоу, а то је с друге стране донело сигурност у нападу, па је екипа Зорана Терзића на крају дошла до тријумфа.

          (Бета)

          Бошковић МВП, Михајловић

           и Вељковић у идеалном тиму

           СРПСКА одбојкашица Тијана Бошковић изабрана је вечерас за најкориснијег (МВП) играча шампионата Европе у Азербејџану и Грузији.

          Српска коректорка доминирала је током целог турнира, а у финалу против Холандије забележила је чак 28 поена.

          У идеалном тиму су још две Српкиње - примач Бранкица Михајловић и блокер Стефана Вељковић.

          (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари