Шпановићева представља Србију у Портланду

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ОБЕЛЕЖИЋЕ И НОВИ СИСТЕМ КВАЛИФИКАЦИЈА

И САМ ТОК ТАКМИЧЕЊА

    Ивана Шпановић

  • Српска атлетичарка ће на СП у дворани бранити бронзану медаљу освојену пре две године у пољском Сопоту, када је скочила 6,85 метара

        Скакачица у даљ Ивана Шпановић биће једина српска представница на предстојећем Светском првенству у дворани, које ће се одржати у Портланду.

        Шпановићева ће бранити бронзану медаљу, освојену пре две године у пољском Сопоту. Она је са скочених 6,85 метара тренутно четврта на свету.

        Светско првенство у Портланду обележиће и нови систем квалификација и сам ток такмичења. Новина је то што ће бити 16 такмичара у скоку у даљ. Уместо квалификација и финала, њих 16 ће се надметати директно у финалу, где ће свака такмичарка имати по три скока.

        Осам најбољих ће скакати у четвртој и петој серији, док ће у шестој учествовати најбоље четири такмичарке.

        Тренер најбоље српске атлетичарке Горан Обрадовић рекао је да су Светска атлетска федерација (IAAF) и организатори такмичења желели да пажњу посвете онима који су у том тренутку на борилиштима, али да одлука о наступу 16 такмичара значи велику паузу између прве три серије, тако да тешко могу да се очекују врхунска остварења.

        Према његовим речима, на тај начин се и фаворизују такмичари чији тренери нису у стању да подесе форму за квалификације и финале.

        - Мислим да на новом концепту треба још доста радити, али видећемо како ће се снаћи девојке на залетишту. Што се тиче Иване, одлично смо радили, а са новим правилима иде и нова тактика. Циљ је да у прве три серије скочи бар приближно колико вреди у овом тренутку, а за који ће пласман то бити довољно то не зависи само од нас - рекао је Обрадовић уочи пута.

        Шпановићева ће такмичење почети 19. марта у 2.55 по средњеевропском времену.

        На Светском првенству у Портланду, које ће се одржати од 17. до 20. марта, учествоваће 500 атлетичара из 148 земаља.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари