Шпановић први фаворит на митингу у Стокхолму

ШВЕДСКИ МЕДИЈИ НАЈАВЉУЈУ ТРИЈУМФ ОСВАЈАЧИЦЕ БРОНЗАНЕ МЕДАЉЕ НА СП У МОСКВИ, МЕЂУ КОНКУРЕНТКИЊАМА СЕ ИСТИЧЕ И НЕМИЦА МОГУНАРА

Ивана Шпановић

        СРПСКА рекордерка отвара сезону међународних такмичења. Ивана Шпановић учествоваће у четвртак (19.00) на IAAF permit митингу у Стокхолму, а судећи по стартној листи, први је фаворит да однесе победу у јакој конкуренцији.

        Шведски медији најављују тријумф освајачице бронзане медаље на планетарном шампионату у Москви, јер је најбоље стартовала ове зиме. Пре 18 дана у Новом Саду је скочила 6,68, док су њене данашње ривалке још далеко испод те даљине. Ипак, нису за потцењивање, јер лични рекорд Американке Фунми Џимо износи 6,81.

        Најбољи Иванин резултат у дворани износи 6,73, а остварила га је прошле године. Међу конкуренткињама се истиче и Немица Могунара (лични рекорд 6,75, а сезоне 6,61), која је на отвореном већ прескочила даљину од седам метара (7,04), а била је одмах иза сребрне Шпановићеве на ЕП млађих сениора у Острави. Велики подршку публике имаће Швеђанка Ерика Јардер (6,71/6,51).

        После митинга у Стокхолму, наша атлетичарка ће имати још један наступ на пермит митинзима, 15. фебруара у Бирмингему, а осам дана касније следи првенство Балкана у Турској, где Ивана, као и Асмир Колашинац, брани злато. Тај шампионат ће бити последња провера пред Светско дворанско првенство у пољском Сопоту (7-9. март).

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари