Шпановић на допинг тесту 3 пута за 24 сата!

АНТИДОПИНГ АГЕНЦИЈА СРБИЈЕ: НАША СКАКАЧИЦА У ДАЉ ЗА ГОДИНУ ДАНА ТЕСТИРАНА ЧАК 15 ПУТА

Ивана Шпановић

        Олимпијске игре се ближе, а допинг контроле спортиста су све чешће.

        Такмичење није ни почело, а већ је прича око недозвољених средстава у првом плану пошто руски атлетичари због допинг скандала неће моћи да наступе на овогодишњим Играма у Рио де Жанеиру.

        Да би се одржала регуларност такмичења врше се тестирања спортиста, а они најуспешнији у својим дисциплинама, су очигледно највише на „мети“ контроле. Тако је у петак представница Антидопинг агенције Србије (АДАС) Марија Анђелковић изјавила да је наша скакачица у даљ Ивана Шпановић за годину дана тестирана чак 15 пута.

        Али, ту није крај...

        Актуелна европска шампиона у скоку удаљ је на свом Твитеру написала да је за претходна 24 часа тестирана чак три пута!

        Многи навијачи ће то замерити контролорима на „малтретирању“, али Ивана Шпановић је у једном од одговора знатижељним фановима одговорила да то једноставно „тако треба“ и да ће „тако бити докле год је у спорту“. Из њених реченица се јасно може закључити да подржава овакав вид „заштите спорта“ од нерегуларности.

        Како је друштвена мрежа Инстаграм „захвална“ за дуже постове, тамо је још једном подвукла:

         „Ја се борим за равноправност И фер такмичења. Свесна својих могућности, али и болесно велике амбиције да свакодневно превазилазим сопствене могућности и будем најбоља на свету, постоји ипак нешто што је изнад свих резултата и медаља. То је самопоштовање. Чист образ пред самим собом. То нема цену и докле год сам у спорту, моје прво добро јутро са осмехом биће упућено допинг контролорима“, написала је наша атлетичарка.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари