Шпановић главни фаворит за одличје на ЕП

У АМСТЕРДАМУ ДАНАС ПОЧИЊЕ ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У АТЛЕТИЦИ,

НАШ ТИМ БРОЈИ ЧАК 11 ЧЛАНОВА

Ивана Шпановић

        ЈЕДАН део српских олимпијаца имаће необичне припреме за Игре у Рију. За сваки добро одрађени тренинг као награду могу да добију - европску медаљу! Уместо у Новом Саду, Новом Пазару или у другим деловима Србије, наши најбољи атлетичари предвођени Иваном Шпановић и Асмиром Колашинцем дизаће форму у Амстердаму, на Шампионату Старог континента (6-10. јул).

        Српски тим броји чак 11 чланова, а први фаворит да опет одигра главну улогу је наша атлетска дива Ивана, већ увелико окићена „накитом“ од злата, сребра и бронзи са највећих шампионата.

        Од тренутка када се попела на треће место постоља на СП у Москви 2013, Шпановићева више није силазила са њега! Нанизала је: бронзу на дворанском СП у Сопоту, сребро на ЕП у Цириху, злато на ЕП у Прагу у дворани, бронзу на СП у Пекингу и, последње, сребро на СП у затвореном у Портланду. Уједно је прва на светским листама и водећа у Дијамантској лиги.

        - И у Амстердаму су циљеви највиши, идем по злато. Али, после ЕП ћу престати да се такмичим, како бих одрадила последње припреме за Рио, где такође желим да нападнем трон - нагласила је Ивана.

        „Ледоломац“ на великим такмичењима увек је Михаил Дудаш, који и овога пута први наступа.

        - Милион пута сам рекао да свакој дисциплини морам да приступим као да се само у њој такмичим. Трудићу се да будем што бољи, а видећемо шта ће на крају испасти. Квалитетно сам радио и мислим да сам спреман као никад у животу - поручио је бронзани момак са дворанског ЕП у Гетеборгу 2013.

        Била је то једна од првих медаља у новијој историји српске атлетике, а пре тога је под отвореним небом Гетеборга 2012. одјекнуо победнички ехо Асмировог хица. У предолимпијском наступу је тада 20,36 било довољно за бронзу.

        - Конкуренција је изузетно јака, а пошто форму темпирам за Олимпијске игре, не могу да гарантујем медаљу, али могу да обећам да ћу се борити за њу - нагласио је Колашинац.

РИСТИЋ ПУЦА ВИСОКО

        НА 110 метара препоне, Милан Ристић се спрема у јуриш ка злату!

        - За пласман, идем на победу јер једино тако могу психолошки да се спремим да истрчим најбољи резултат - поручио је момак који тренира у САД.

САСТАВ СРБИЈЕ

        Боје Србије на ЕП у Амстердаму браниће једанаесторо репрезентативаца: Тамара Салашки (400 метара), Амела Терзић (1.500 метара), Оливера Јевтић (полумаратон), Ивана Шпановић (даљ), Марија Вученовић (копље), Драгана Томашевић (диск), Милан Ристић (110 метара-препоне), Лазар Анић (даљ), Асмир Колашинац (кугла), Ведран Самац (копље) и Михаил Дудаш (десетобој).

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари