Сочи: Повукао се олимпијски боб тим Србије

ШЕФ МИСИЈЕ СРБИЈЕ У СОЧИЈУ ДАМИР ШТАЈНЕР РЕКАО ЈЕ ДА ЈЕ ПОВРЕДА СРПСКОГ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦА ОЗБИЉНА

       Александар Бундало и Вук Рађеновић

        Боб тим Србије је у такмичењу у суботу заузео претпоследње 29. место, са нешто више од две секунде заостатка за победником.

        У првој трци Вук Рађеновић и Александар Бундало остварили су резултат од 58,31 секунду, а у другој 58,56 секунди.

        Трећа трка на програму је у понедељак од 15.30, а у финале ће се пласирати 20 најбољих посада.

        „Александар је повредио мишић натколенице десне ноге током јучерашњег такмичења. Повредио се још на првом тренингу по доласку у Сочи, а после физикалне терапије стање се поправило. Током јучерашњег такмичења стање се погоршало. Данас је урађена дијагностика и настављена је терапија, али спортиста није у могућности да наступи у трећој трци“, рекао је шеф лекарског тима Драган Радовановић.

        Шеф Мисије Србије у Сочију Дамир Штајнер рекао је да је повреда српског репрезентативца озбиљна. „Цео стручни тим био је ангажован како би Александар спреман дочекао трку. Медјутим, повреда коју је јуче задобио је озбиљна. Он се јутрос пробудио уз велики бол и оток на колену и боб тим ће морати да напусти такмичење“, рекао је Штајнер.

        Тренер боб тима Србије Борис Стојнић рекао је да екипа због повреде Бундала није могла да покаже шта зна.

        „У Сочи смо дошли да се боримо и остваримо што бољи резултат и због тога нам тешко пада што на овај начин завршавамо такмичење. У синоћњим тркама због повреде нисмо успели да покажемо шта знамо и за шта смо се припремали“, рекао је он.

        „Александар је дао све од себе да превазидје бол и покуша да наступи како не бисмо остали без пласмана, али због озбиљности повреде то није било могуће“, додао је он.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари