Сочи: И Мазе и Жизин олимпијске шампионке

ПОДЕЛИЛЕ ЗЛАТНУ МЕДАЉУ НАКОН ШТО СУ НА ДАНАШЊЕМ ТАКМИЧЕЊУ ИМАЛЕ ИДЕНТИЧНО ВРЕМЕ НА ЦИЉУ

         У наредне четири године две скијашице ће носити титулу олимпијске шампионке, након што су Словенка Тина Мазе и Швајцаркиња Доминик Жизин имале исто време на циљу, чиме су поделиле златну медаљу.

         Као и у мушком спусту, разлика међу освајачицама медаља је била само једна десетинка, али су Мазе и Жизин борбу за злато учиниле још занимљивијом јер су потрошиле подједнаку количину времена да пређу олимпијску спуст стазу на Коха Т.

         Швајцаркиња је стартовала осма и стазу је прошла за 1:47.57, што је било недостижно за све конкуренткиње до стартног броја 21.

         Словенка је током целе вожње имала дискретну предност у односу на Швајцаркињу, али је у циљу имала у стотинку исто време као и Жизин, док је Лара Гут комплетирала подијум десетинку слабијим временом од победница.

         Тина Мазе је тако дошла до свог првог злата на Олимпијским играма, после два сребра у Ванкуверу у дисциплинама велеслалом и супервелеслалом.

Мазе је за Словенију освојила четврту медаљу у Сочију, а прву златну, после сребра и две бронзе.

         Доминик Жизин је данас освојила своје прво олимпијско одличје, а данашњи расплет олимпијског спуста ће ући у историју, јер ће свет први пут имати две шампионке у спусту.

         Последња деоба олимпијске медаље је виђена 1998. године у Нагану, када су Дидије Куш и Ханс Кнаус поделили сребро иза Хермана Мајера.

         Иза најбоље три нашла се Италијанка Данијела Меригети, испред треће Швајцаркиње у првих пет Фабијен Зутер.

         Изврсна је била Норвежанка Лоте Смисет Сејерстед, која је имала стартни број 26, а у циљу је била шеста, испред сензационалне Едит Миклош из Мађарске и Американке Џулије Манкузо.

         Првих десет комплетирале су Никол Хосп из Аустрије и Икла Штухец из Словеније, док је олимпијска шампионка у суперкомбинацији Марија Хефл-Риш имала 13. време, са више од једне секунде заостатка у односу на победнице.

         Јуроспорт
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари