Сочи: Американцу Лигетију злато у велеслалому

СТИВ МИСИЛИЈЕ ЈЕ ОСВОЈИО СРЕБРО, СА 48 СТОТИНКИ ЗАОСТАТКА, ДОК ЈЕ ТРЕЋИ АЛЕКСИ ПАНТИРО ИМАО ЗА 64 СТОТИНКИ ЛОШИЈЕ ВРЕМЕ

          Тед Лигети

          Амерички скијаш Тед Лигети по други пут у каријери је постао олимпијски шампион у велеслалому, пошто је после Торина 2006. успео исто и у Сочију.

          Лигети је до другог олимпијског злата у каријери дошао укупним временом од 2:45.29 минута, а на подијуму су му се придружила двојица Француза.

          Стив Мисилије је дошао до сребра, са 48 стотинки заостатка, док је на трећој позицији Алекси Пантиро имао за 64 стота дела секунде лошије време од новог олимпијског шампиона.

          И док је Лигети освојио друго злато и укупно своју другу олимпијску медаљу, и Пантиро и Мисилије су дошли до својих првих и тако остварили једне од највећих успеха у каријери.

          Обојица су до медаља дошли после знатно боље друге вожње у односу на прву у којој је Лигети био маестралан. Американац је вожњу завршио са 93 стотинке предности у осносу на Ондреја Банка из Чешке и Италијана Давидеа Симончелија. Пантиро је имао тада шесто време, а Мисилије десето.

          Французи су одскијали одлично другу вожњу, а потом су само испратили како ривали не успевају да их стигну. Када је ред дошао на Лигетија знали су да имају медаље у рукама, а иако је Американац направио грешку и изгубио једну секунду, на крају је у циљу имао најбоље време које му гарантује злато.

          Иза најбоље тројице нашао се Аустријанац Марсел Хиршер, испред Банка, олимпијског шампиона у спусту Матијаса Мајера и још једног сународника Бењамина Рајха. Прву десеторицу комплетирали су Немац Феликс Нојројтер, Томас Фанара из Француске и Норвежанин Хенрик Кристоферсен.

          До краја Игара у Сочију скијаше очекује још једна трка – слалом, који је на програму у суботу.

          Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари