Руски боб-двојац освојио олимпијско злато

ОЛИМПИЈЦИ СРБИЈЕ ВУК РАЂЕНОВИЋ И АЛЕКСАНДАР БУНДАЛО

ОСТАЛИ БЕЗ ПЛАСМАНА ЗБОГ ПОВРЕДЕ ПОСЛЕДЊЕГ

  • Сребрно одличје освојила је посада Швајцарске (Бит Хефти/Алекс Бауман) са временом 3:46.05, док је бронза припала тиму САД (СтивенХолкомб/Стивен Ленгтон) са 3:36.27 минута

         РУСКА посада боба двоседа освојила је златну медаљу на зимским Олимпијским играма у Сочију тријумфујући након четири вожње укупним резултатом од три минута и 45,39 секунди.

         Александар Зубков и Алексеј Војевода остварили су историјски успех пошто Русија никада до сада није имала олимпијске шампионе у бобу, било двоседу или четвороседу.

         Сребрно одличје освојила је посада Швајцарске (Бит Хефти/Алекс Бауман) са временом 3:46.05, док је бронза припала тиму САД (СтивенХолкомб/Стивен Ленгтон) са 3:36.27 минута.

         Други руски двојац Александар Касјанов/Максим Белугин заузео је четврто место у укупном пласману после четири вожње.

         Зубков је носио заставу Русије на церемонији отварања зимских Олимпијских игара у Сочију 7. фебруара. Њему су ово пете игре у каријери. Дебитовао је на Олимпијади у Нагану 1998. године, али се тада такмичио у вожњи санки у појединачној конкуренцији. Потом је прешао на боб и 2002. био учесник зимске Олимпијаде у Солт Лејк Ситију.

         На Олимпијади у Торину Зубков је у надметању бобова са четири члана посаде освојио сребрну медаљу, а у Ванкуверу 2010. освојио бронзу у вожњи парова.

         Он је такође четвороструки шампион света и шестоструки победник Светског купа.

         Зубков и Војевода су Русији донели пету златну медаљу. Олимпијци РФ освојили су још седам сребрних и пет бронзаних одличја.

         Боб тим Србије у саставу Вук Рађеновић и Александар Бундало повукао се са вечерашње две трке због повреде Бундала.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари