Залет наших рукометашица за осмину финала

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО РУКОМЕТАШИЦА: СРБИЈА СЕ ДАНАС ПРОТИВ КИНЕ ОПРАШТА ОД НИШКЕ ПУБЛИКЕ, ПРЕНОС НА РТС ОД 18Ч

Србија - Данска 23:22

        Победа над Данском поправила је расположење у табору српских рукометашица, које се данас опраштају од нишке публике, утакмицом против аутсајдера Кине (18 ч, РТС). Наше играчице воде и лични рат са Данкињама, због неких потцењивачких изјава девојака из постојбине рукомета од прошле године. Као и после дуела на Европском првенству, те теме су се посебно дотакле:

        - Данкиње ће сада сигурно запамтити која смо ми екипа и где се налази наша земља.

        Пружиле смо сјајну игру, тријумфовале, и показале ко је Србија - рекла је Сања Рајовић, најбољи пивот српске репрезентације на последња два велика такмичења.

        О помоћи коју је представљала подршка публике у „Чаиру”, 32-годишња Аранђеловчанка каже:

        - Навијање какво је било у последњих десет минута нисам пре доживела. Публика нас је носила и хвала јој. Верујем да ћемо се растати победом против Кине.

        Пред добијање противника за осмину финала, селектор Бошковић је изразио жељу да то не буде Холандија, иначе најслабији потенцијални ривал, због тога што је наш тим од ње изгубио четири меча.

        - Не бих волела да играмо против Холандије. Мада, било би тешко и против Кореје јер нам не одговарају екипе које играју брзо. То се и видело против Јапана. Али, ко год да дође, мораћемо да будемо максимално концентрисане - закључила је Рајовићева.

        Њена имењакиња с позиције левог бека избегава да се бави прогнозама:

        - Тешко ми је да се одлучим за осмину финала, у А групи је прилично компликована ситуација. С ким год да будемо играле, играћемо храбро. А имамо простора за бољитак и у одбрани и у нападу - порука је Сање Дамњановић.

        О утакмици са Кинескињама, које су победиле Алжир, каже:

        - Поштујемо ми и њих. Не смемо да се опустимо.

        Из нашег табора су најавили да је Рукометни савез Србије спремио изненађење за Нишлије...

Неизвесност у А групи

        Уочи данашњег расплета првог круга Светског првенства, нешто реалнијом од осталих изгледа могућност да се Србија у осмини финала састане са Јужном Корејом, четвртим тимом са Олимпијских игара у Лондону. Но, у београдској А групи с којом се укршта наша, могуће је да све прогнозе падну у воду, па чак и да Црна Гора заврши на четвртом месту, у случају пораза од Холандије. Црногорке могу и до прве позиције, за коју им је неопходан тријумф Кореје над Француском, са мање од три гола разлике.

        Францускиње су победиле Црну Гору голом двадесетак секунди пре краја, у најбољем мечу досадашњег тока такмичења у београдском „Пиониру”, у којем је било гледалаца (1.000) колико на три претходна меча Црногорки укупно. Узрок првог пораза (17:16) европских шампионки био је пре свега у неефикасности водећих играчица Катарине Булатовић (шут 2 - 11 укључујући два промашена седмерца, од којих један у финишу) и Милене Кнежевић (1 - 7). За њих је добра вест опоравак од повреде првог голмана Соње Барјактаровић.

А група

пето коло (данас)

        Конго - Доминиканска р. 16.15

        Француска - Кореја 18.30

        Црна Гора - Холандија 20.45

Б група (данас)

        Јапан - Алжир 15.45

        Србија - Кина 18:00

        Данска - Бразил 20.15

Ц група (данас)

        Аргентина - Парагвај 15.45

        Ангола - Шпанија 18:00

        Норвешка - Пољска 20.15

Д група (данас)

        Тунис - Аустралија 14:45

        Мађарска - Немачка 17:00

        Румунија - Чешка 19.15

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари