За дебакл рукометашица нико није одговоран

СКРПИЛИ „ДРИМ ТИМ“ ДОМАЋЕ ЛИГЕ, ИЗ КЛУБОВА КОЈИ ГУБЕ 20 РАЗЛИКЕ ЧИМ ПРОВИРЕ У ЕВРОПУ

Саша Бошковић

  • Дајте ми мало времена, да се вратимо најпре из Данске, па ћемо да анализирамо све - рекао је Бошковић. Нећемо да говоримо о оставци сада - прича Лазић

        КАКО сам створио и уништио светског вицешампиона... Нови рукометни бестселер, који је потписао селектор Саша Бошковић, у издању Рукометног савеза Србије, пушта се на тржиште, упоредо са продајом магле после другог везаног дебакла на великим шампионатима.

        Резиме овог дела би гласио: потресна судбина екипе која се за две године са поткровља планете срозала на 15. место у Европи и 15. (или 16) на свету. Такмичење на СП завршила је поразом од Холандије са 16 разлике (36:20), чиме је добила још један неоправдани час на Олимпијским играма.

        Прича са тужним крајем се, изгледа, ту не завршава! Шеф стручног штаба, као мачка са девет живота, опстаје на кормилу.

        - Дајте ми мало времена, да се вратимо најпре из Данске, па ћемо да анализирамо све - рекао је Бошковић за наш лист док се наш тим враћао из Данске аутобусом, као по казни.

        Да му је оставка на памети, поднео би је одмах после бруке против Холандије. Или после 15. места у Осијеку прошлог децембра. Или када су Андреа Лекић, Сања Дамњановић, Катарина Томашевић и Драгана Цвијић одбиле да играју док је он селектор. Четири највећа рукометна аса које имамо одлучила су се за најнепуларнији потез - да бојкоту национални тим.

        Уместо јединих Српкиња које имају искуство у Лиги шампиона, па и трофеј најјачег такмичења, определио се да скрпи „дрим тим“ домаће лиге. Из клубова који губе 20 разлике чим провире у Европу. Кривица девојака које су се барем у првим мечевима на СП трудиле да не обрукају реноме вицешампиона своди се на промашен зицер, погођену пречку, грешку у корацима. А одговорност за неуспех поново ће остати да виси у ваздуху.

        - Нећемо сада да говоримо о било каквој оставци. Заказаћемо хитну седницу Управног одбора, на којој ће селектор поднети извештај. Не треба заборавити да је тим био значајно ослабљен. Циљ није остварен, али ето, и светски првак Бразил је испао у осмини финала - рекао је Синиша Лазић, један од тројице потпредседника Савеза, постављених као параван док се догодине не изабере нова рукометна влада и председник.

        Сви пролазе, али Саша Бошковић, изгледа, никада.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари