Српске рукометашице вечерас са Шпанијом

ШПАНКИЊАМА ЗБОГ ПОРАЗА У ПРВОМ КОЛУ - ДВА БОДА ИМПЕРАТИВ, СРПКИЊЕ ОБЕЗБЕДИЛЕ ПЛАСМАН У ДРУГИ КРУГ

Рукометашице Србије

  • Лишчевићева: Ништа није готово, зашто не бисмо узеле још два бода. Радосављевићева: Надам се да ћемо догурати далеко

        МАНТРА која се понавља пред дуел са „ратницама“ је: „Добиле смо битку, не и рат“. Шпанија је вечерас (18.30) други противник рукометашица Србије у А групи ЕП у Стокхолму, а наше даме желе да задрже на лицу широке осмехе које су цртале на папиру за потребе веселих „селфија“ после важног тријумфа над Словенијом (36:34).

        - Опасан је то тим - упозорава Кристина Лишчевић. - Не смемо да се враћамо на то што смо практично обезбедили пласман у други круг. Ништа није готово. Волела бих да се утакмица заврши са још два бода на нашем конту. Зашто да не?

        Марта Манге, бивша рукометашица нашег Зајечара и њене другарице са којима већ дуго осваја медаље на највећим такмичењима, доживеле су пораз у првом колу од домаћина Шведске (19:25). Два бода су им императив.

        - Најбитније је да ми поправимо одбрану и искористимо сјајну атмосферу коју имамо. Једна другу максимално подржавамо и као да смо једна породица. Осећа се то и на терену, нема стреса. Имамо много девојака које играју у великим клубовима, где се осећа притисак. Другачије је кад играш за репрезентацију, лакше је споразумевање кад је нека важна ситуација у току меча - каже Лишчевићева, која је са Слађаном Поп-Лазић држала конце уводног меча у својим рукама.

        А, да конац дело украси побринула се млада Сања Радосављевић, са осам голова и само једним промашајем.

        - Само сам се трудила да искористим сваку добру прилику - скромно поручује сјајно крило. - Кад добијем лопту, покушавам да уопште не дођем у „очи у очи“ са голманом, већ само да гледам простор у голу где ће лопта завршити. Можда се мени у првом мечу отворило више шанси, али на следећем мечу ће нека друга повући кад треба. Најважнија је победа, а не ко је дао колико голова. Поштујемо се између себе, а надам се да ћемо такву енергију пренети на терен и догурати далеко на првенству.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари