Селектор рукометашица: Идемо да победимо!

РУКОМЕТАШИЦЕ У СРЕДУ ИГРАЈУ СА УКРАЈИНОМ У КИЈЕВУ, А ТРИ ДАНА КАСНИЈЕ СА ИТАЛИЈОМ У КРАЉЕВУ

Драгица Ђурић

        Селекторка женске репрезентације Србије Драгица Ђурић рекла је да је оптимиста пред последње две утакмице у квалификацијама за Европско првенство у Шведској.

        Рукометашице Србије обезбедиле су пласман на Европско првенство, које ће се од 4. до 18. децембра одржати у Шведској.

        „Драго ми је што имамо нова имена на списку, оптимистички сам расположена јер сам на окупљању осетила много позитивне енергије и сјајну атмосферу међу играчицама. Као што Радомир Антић каже: ,Не чине тим добри играчи, већ тимски расположени играчи’. То ми имамо, а највећа препрека нам је мали број тренинга. Током дана путујемо у Украјину, али без алибија, идемо да победимо и уверена сам да ћемо то и да урадимо“, рекла је Ђурић.

        Рукометашице Србије ће у претпоследњем колу у среду од 18 часова играти против Украјине у Кијеву, а у последњем, три дана касније против Италије у Краљеву од 18 часова.

        Капитен Катарина Крпеж-Шлезак навела је да екипа са две победе жели да заврши квалификације.

        „Циљ је исти, да победимо у оба меча и да исправимо грешке. Желимо да завршимо квалификације на најбољи начин. Обавили смо анализу, сада на терену то морамо да преточимо у дело“, рекла је она.

        Дебитанткиња у државном тиму Анастазија Ђоковић рекла је да је срећна што је добила прилику да се докаже у репрезентацији.

        „Не осећам да сам нова у репрезентацији, са свима се познајем и пресрећна сам што сам срела неке бивше цимерке из клубова. Надам се да ћемо да победимо у обе утакмице“, рекла је она.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари