Рукометашице у Скопљу на „врућем” терену

ОТПУТОВАЛЕ НА МЕЧ 2. КОЛА КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО 2018 У ФРАНЦУСКОЈ

Љубомир Обрадовић

        Женска рукометна репрезентација Србије у недељу од 19.00 игра утакмицу другог кола квалификација за Европско првенство 2018.

        На старту квалификација савладана су Фарска Острва 36:20, док је Македонија поражена од Шведске - 38:26.

        „Не обазиремо се на ту утакмицу, већ на нашу са Македонкама. То је оно што нас интересује. Фаворити јесмо, не само на папиру, али морамо то да покажемо и на терену“, рекао је селектор Љубомир Обрадовић, а преноси сајт РСС.

        „Изабрали су халу мањег капацитета, где можемо очекивати добру атмосферу. Драго ми је због тога, јер ће нам послужити за наредне утакмице. Девојке морају да осете притисак на својој кожи и реагују на прави начин“, додао је Обрадовић.

        Десни бек Јелена Лавко позвала је на опрез и истакла да Македонија не сме да се потцени.

        „Очекивала сам јачи њихов отпор у Шведској, јер су млада екипа, предвођена сестрама Георгиевски. Гризу на терену, грабе, граде игру, мотивисане су. Не смемо олако да их схватимо, ни да их потценимо“.

        Голман Марија Чолић сматра да ће домаћи терен доста значити противничком саставу.

        „Квалитет у поређењу са Македонкама је на нашој страни, али домаћи терен може бити врућ. Надам се да ћемо све бити на висини задатка и да ћемо освојити бодове. Лако смо их савладале у пријатељским мечевима у априлу, али ово је нешто другачија прича“.

        ЕП у Француској на програму је од 30. новембра до 16. децембра 2018.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари