Рукометаши слабији од Немаца у Дортмунду

СРБИЈА ИСКОРИСТИЛА ОВАЈ ДУЕЛ КАО ПРИПРЕМУ ЗА БАРАЖ ЗА ОДЛАЗАК НА СЛЕДЕЋИ СВЕТСКИ ШАМПИОНАТ

 

        У другом пријатељском сусрету у оквиру IHF недеље, репрезентација Србије је у Дортмунду пред 11.000 гледалаца поново поражена од Немачке резултатом 29:23 (15:9). Селекција Немачке је у првом дуелу у Лајпцигу славила са 26:19.

        Србија је искористила овај дуел као припрему за бараж мечеве за одлазак на следећи светски шампионат, који ће бити одржан управо у Немачкој и Данској у јануару следеће године.

        Репрезентацију је са клупе предводио привремени селектор Обрадовић, који је за ову прилику позвао неколико нових играча, укључујући четворку из најбољег домаћег тима, нишког Железничара.

        Немци су доминирали током читавог сусрета, у два наврата су имали и девет голова предности, рукометаши Србије су успели да средином другог полувремена направе серију 5:0 и тако приђу на само минус 4, када је било 22:18.

        Међутим до краја су Немци су стигли до још једне сигурне победе, најефикаснији играч на мечу био је лево крило Уве Геншејмер са девет голова, од тога шест из седмераца, и десно крило Патрик Грецки који је постигао четири гола.

        У српском тиму најефикаснији је био Младен Шотић са пет голова, док је Пушица постигао четири, а Пешић и Радивојевић по три гола.

        Репрезентација Србије одлучујуће мечеве за одлазак на Светско првенство у баражу игра 10. и 14. јуна против Португала, а први дуел игра се у Нишу.

        Спорт клуб
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари