Перић објавио списак рукометаша за ЕП 2016

БЕЗ МАРКА ВУЈИНА, ПЕТРА ЂОРЂИЋА, ДАВОРА ЧУТУРЕ, ДАВОРА БАСАРИЋА, СТЕВАНА СРЕТЕНОВИЋА…

Дејан Перић

        Шири списак репрезентације Србије за Европско првенство објављен је уз изненађујућу информацију да на њему нема имена Марка Вујина и Петра Ђорђића, док се изостанак Момира Илића и Ненада Вучковића због повреда могао и очекивати.

        Селектор Дејан Перић објавио је овог викенда и краћи списак, сведен на прелиминарних 28 на 19 имена.

        Прву фазу припрема за завршни турнир у Пољској (15-31. јануар), на којем ће наша репрезентација играти у Групи А, уз Француску, Пољску и Македонију, „орлови“ ће почети 23. децембра, а на окупљање су позвани:

        Голмани: Дарко Станић, Драган Марјанац и Славиша Ђукановић.

        Крила: Немања Илић, Иван Никчевић, Дарко Ђукић и Страхиња Станковић.

        Бекови: Жарко Шешум, Момир Рнић, Илија Абутовић, Миљан Пушица, Урош Елезовић, Петар Ненадић, Немања Младеновић, Немања Зеленовић, Милош Орбовић и Новак Бошковић

        Пивоти: Мијајло Марсенић и Бољан Бељански.

        Екипа ће тренирати од 23. до 30. децембра у Београду, а 29. ће одиграти пријатељску утакмицу против Румуније. Потом ће се, од 1. до 8. јануара, припремати у Новом Саду, па ће 9. јануара играти против Мађарске у Сенти, а 10. у Кечкемету. „Орлови“ ће потом доћи у Београд, а 13. јануара отпутовати у Краков.

        Шеф струке „орлова“ скратио је прелиминарни списак за девет имена. Ипак није позвао крило Војводине Филипа Марјановића, крило Фленсбурга Богдана Радивојевића, искусног пивота Мешков Бреста Растка Стојковића, освајача европског сребра 2012., као и крило Работничког Вању Илића.

        Осим њих, на Европском првенству неће наступити ни искусни средњи бек Давор Чутура, пивот Спартака Давор Басарић, леви бек Партизана Стеван Сретеновић, голман Бешикташа Мирослав Коцић и Дејан Милосављев, голман Југовића.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари