Ненадић: Ако је ово почетак, онда је - сјајан!

СЕЛЕКЦИЈА СРБИЈЕ ДОСТА ДУГО НЕПРАВЕДНО ПОТЦЕЊИВАНА A РАДИ СЕ О ДОБРОЈ ГЕНЕРАЦИЈИ

        Србија је предвођена новим селектором Јовицом Цветковићем у четвртак остварила у Гдањску велику победу 37:32 над Пољском и на најбољи могући начин почела квалификације за ЕП у Хрватској 2018. године.

        „Орлови“ су пожртвованом борбом и победом обрадовали навијаче и најавили боље дане за српски рукомет.

        Један од најзаслужнијих за тријумф против Пољске је најбољи стрелац меча Петар Ненадић који је одличну форму из Бундеслиге (игра за берлински Фуксе) наставио и у дресу Србије постигавши десет голова.

        Рукометни стручњаци за сјајног бека кажу да је у овом тренутку један од најбољих на свету.

        „Добро смо одиграли меч, добро отворили утакмицу, ни сами нисмо очекивали тако добро отварање. Све нам се поклопило, играли смо јаку одбрану, дали доста лаких голова. После су они кренули да јуре резултат и улазили из грешке у грешку. Ми смо то паметно кажњавали“, први је коментар Ненадића јутро после победе над Пољском.

        Сви играчи оставили су срце на терену и одиграли са много самопоуздања иако су против себе имали Пољску, редовне учеснике и освајаче медаља са великих такмичења.

        „Нисмо имали никаквог респекта према њима, нити смо се обазирали на то шта су они освајали. Момци који играју у овој репрезентацији играју у озбиљним европским клубовима. Имају и они доста оваквих утакмица. Нама из немачке лиге је свака утакмица као ова против Пољске. Није нас изненадио успех, али јесте обрадовало с обзиром на то да дуго Србија није победила на страни озбиљног противника. Али, сви долазимо у доброј форми, све се поклопило у ова три, четири дана“, рекао је Ненадић а онда поручио: 

        „Доста смо ми сами себе потцењивали, а и медији. Никада нисмо били реални. Ово је стварно добра генерација, али је сплет неких других околности нас није доводио до жељеног резултата. Ако је ово неки почетак, онда је сјајан!“

         „Орлови“ за два дана настављају квалификације утакмицом против Белорусије у Нишу.

        „Битно је да смо освојили два бода, али морамо да их потврдимо за два дана у Нишу и да онда мирно чекамо следећу утакмицу. Нама су два бода против Белоруса морање. Немамо шта да причамо. Треба да се одморимо што више и да поновимо у Чаиру издање против Пољака, да докажемо да то није било случајно“, истакао је Ненадић.

        Најбољи стрелац Бундеслиге у прошлој сезони у сјајној је форми и ове сезоне, што је потврдио и на утакмици против Пољске.

        „Прија ми Берлин, екипа, тренер… све се поклопило. Све иде добро, трудим се да дајем максимум, некад је то овако, некад другачије. Најбитније да сам чист, да сам дао све од себе да екипа победи. Сада ми иде добро и у Берлину и са репрезентацијом, али дуга је сезона, много је утакмица, велики је напор. У недељу играм са Белорусима, у среду већ са Берлином…“, рекао је Ненадић

        Његов Фуксе  тренутно заузима треће место на табели и сигурно ће бити један од кандидата за титулу у Бундеслиги.

        „Јуче смо сазнали да се други десни бек повредио, неће га бити шест месеци, тако да ћемо бити ослабљени, без играча на поменутој позицији. Клуб ће вероватно тражити решење, некога да купи. Велики број утакмица је пред нама, борба на четири фронта. Није спортски да кажем, али можда је боље што смо испали из Купа. Амбиције су нам да се пласирамо на Фајнал фор EHF купа и да будемо бар четврти, да изборимо Лигу шампиона. Како ће бити даље с обзиром на ове повреде не знам, неће бити лако, али видећемо“, рекао је Ненадић на крају разговора за Мондо.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари