Љубомир Обрадовић: Овај тим жели и хоће

ЛЕКИЋ ЋЕ ОПЛЕМЕНИТИ НАШУ ИГРУ, А АКО СЕ ПРИДРУЖИ ДРАГАНА ЦВИЈИЋ, ТО ЋЕ БИТИ ЈАКО НЕЗГОДНА И ОЗБИЉНА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА

Српске рукометашице

  • Циљ је пласман на Олимпијске игре у Токију, а до тада ћемо покушати да освојимо неку медаљу на првенствима које предстоје - поручио је селектор Обрадовић

        Убедљивом победом против Италије у Нишу (34:16) женска рукометна репрезентација Србије је обезбедила пласман на СП у Немачку (од 1. до 17. децембра).

        - Видели сте полетну, чврсту, агресивну, еластичну одбрану коју ћемо покушати да усавршимо још више. Онемогућили смо идеје противника у нападу, уз пар грешака, које се нормално дешавају. Девојке увиђају где греше што је јако битно. Могу бити јако задовољан са ове две утакмице с обзиром на време које смо провели заједно. Овај тим жели и хоће - поручио је селектор Љубомир Обрадовић.

        Уверен је да ће његова екипа у наредном периоду показати снагу.

        - Андреа Лекић ће оплеменити нашу игру, а ако се придружи Драгана Цвијић, то ће бити јако незгодна и озбиљна репрезентација. Имаћемо по две-три играчице које могу да одговоре свих изазовима. Циљ је пласман на Олимпијске игре и ми то морамо да урадимо. До Токија ћемо покушати да освојимо неку медаљу на првенствима које нам предстоје. Имамо играчице за све врсте одбрана. Надам се најбољем када будемо комплетни.

        Прокоментариса замисао да на средњем беку играју и рукометашице које то ретко чине у клубовима.

        - Желео сам да направим селекцију поливалентних играчица, које могу да одговоре на два, три места у одбрани и нападу. Лавко, Обрадовић и Дамњановић су играле на средини, желимо да их оспособимо на том месту. Тешко је играти против три леворуке играчице. Имамо ту привилегију да су у нашем саставу. Јелена Лавко има те предиспозиције да одигра на средини, добар преглед игре, пас и шут.

        Селектор Италијанки Михаел Нидервизер је честитао противнику на победи и похвалио наше играчице.

        - Честитам Српкињама на тријумфу и гостопримству. Разлика између ова два тима је 10 голова, али је овог пута било више. Нисмо имали решења за њихову одбрану. Наша најбоља играчица Нидервизер није ту. Ни Србији није Лекић, али ви имате много врхунских играчица - закључио је Нидервизер.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари