Горан Шпрем: Срби имају одличан тим, али...

ДОГАЂАЛО ДА СЕ РАСПАДНУ ПОСЛЕ ЈЕДНОГ КИКСА, ЈЕДНЕ ЛОШЕ УТАКМИЦЕ, АКО ТО СРЕДЕ - МОГУ ДАЛЕКО

Горан Шпрем

  • Бивши хрватски рукометаш и коментатор RTL Горан Шпрем реално оценио српску рукометну репрезентацију пред почетак Европског првенства у Хрватској

        Европско првенство за рукометаше почиње за осам дана у Хрватској. На отварању шампионата Србија ће у Сплиту одмерити снаге са домаћином.

        Чињеница која је довољна да „запали“ љубитеље рукомета с обе стране. Спаладиум арена одавно је распродата и „Орлове“, нема дилеме, чека паклена атмосфера против једног од фаворита првенства.

        Рукомет је у Хрватској, за разлику од Србије, један од најпопуларнијих спортова и припрема за спектакл улазе у завршну фазу. Право преноса утакмица има телевизија RTL, а гледаоце крај „малих екрана“ трећу годину заредом забављаће некада паклени тандем крила „коцкастих“ Мирза Џомба и Горан Шпрем.

        Специфични преноси којима легендарни рукометаши као коментатори дају додатни шмек надалеко су постали познати. Спремни су и за „вечити“ дерби...

        Шпрем је и интервјуу за Балкан-хандбал изнео своја очекивања.

        „Пре свега, очекујем једну спортску утакмицу. Сви ти играчи играју годинама заједно, породице им се друже и живе заједно, као уосталом што је и моја генерација. Све ванспортске тензије бих одбацио у првом кораку, не би им дао пажње“, категоричан је некада успешни рукометаш, а данас коментатор и бизнисмен.

        „Србија има одличну репрезентацију. Изненадили су ме неки откази, Рнић је сломио ногу, не знам шта је са Абутовићем и Милићем. Без обзира на то, Срби имају одличан тим, ако се посложе, могу бити изненађење, јер знајући квалитет играча, могу далеко. Пуно пута им се догађало да се распадну после једног кикса, једне лоше утакмице, да се поквари атмосфера. Ако то буду средили, могу далеко. Уз дужно поштовање, верујем да ће Хрватска добити отварање“, реалан је Шпрем.

        Он сматра да је ће шампионат у Хрватској бити један од најизједначенијих у историји и да више од половине репрезентација циља полуфинале, а чак пет златну медаљу.

        „Пред свако првенство причамо да има пуно фаворита, али овог пута, стварно 10 од 16 репрезентација које стижу у Хрватску иде по медаљу, а барем пет напада злато! Европско првенство је најјаче, слабија су Светска првенства и олимпијски турнири, тако да је свака прогноза сулуда. Знамо круг фаворита, пет, шест, Данска, Француска, Хрватска, Шпанија, Немачка, Норвешка, ту се и Шведска може укључити. Група у Сплиту је паклена. Све четири репрезентација хоће у полуфинале, а једна ће морати кући већ после прве фазе“, оценио је Шпрем.

        У тандему за Мирзом сјајно звучи и пре телевизије...

        „Ово ће бити трећа година да радимо заједно. RTL је добио права, тако је у бизнису. Мирза и ја смо играли 15 година, погледом се разумемо, ту је и наш уредник, а на ТВ-у се види само 10 одсто наше зафрканције. Добро пазимо да нешто непримерено не оде у етар, јер неки пут и претерамо. То је једини страх који имамо. Атмосфера је феноменална. Гледано је, људи нам прилазе, феноменално искуство. Покушавамо рукомет приближити обичним људима. Не желимо да давимо о томе шта ради леви бек, него да једноставним речником препричамо и приближимо занимљивости које се догађају на терену, клупи, свлачионици. Да људи добију дојам како то стварно изгледа“, рекао је Горан Шпрем.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари